Haberler

Fransa Milli Günü Kutlandı

Abone Ol

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Türkiye ile Fransa arasında gerçek anlamda bir ortaklığın yürütülmesi, sadece iki ülke arasındaki ilişkileri ilgilendirmemekte, çevremizdeki bölgeler ve Avrupa'nın geleceği içinde büyük önem ve ağırlık"...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Türkiye ile Fransa arasında gerçek anlamda bir ortaklığın yürütülmesi, sadece iki ülke arasındaki ilişkileri ilgilendirmemekte, çevremizdeki bölgeler ve Avrupa'nın geleceği içinde büyük önem ve ağırlık taşımaktadır" dedi.

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği'nde Fransa Milli Günü Dolayısıyla bir resepsiyon verildi. Resepsiyona Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt ve Ferda Paksüt, CHP Adana Miletvekili Faruk Loğoğlu, İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, Tunceli Milletvekili Kamer Genç, yabancı misyon şefleri ve Fransa İşitme Engelliler Futbol Takımı oyuncuları katıldı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, onur konuğu olarak yer aldığı programda yaptığı konuşmada, Türk-Fransız ilişkilerine değindi. Yılmaz, Türk-Fransız ilişkilerinin derinliğinden güç aldıklarını belirterek, 16. yüzyıldan beri sürekli hale gelen ilişkilerinin, Cumhuriyet döneminde de devam ettiğini söyledi. Yılmaz, "NATO çerçevesinde müttefikimiz Fransa ile bölgesel ve uluslararası düzlemde barış, istikrar ve refahın sağlanmasına yönelik yaklaşımlarımız halen büyük ölçüde örtüşmekte, askerlerimiz dünyanın çeşitli yerlerinde bilikte görev yapmaktadır. İki ülkeye de yakın olan Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki gelişmeler, bir dönüm noktası, hatta milat teşkil edecek niteliktedir. Ayrıca dünyadaki mali krizi de bu tabloya eklememiz gerekir. Ülkelerimiz arasında gerçek anlamda bir ortaklığın yürütülmesi, sadece iki ülke arasındaki ilişkileri ilgilendirmemekte, çevremizdeki bölgeler ve Avrupa'nın geleceği içinde büyük önem ve ağırlık taşımaktadır" diye konuştu.

Büyükelçi Laurent Bili ise, Türk-Fransız ilişkilerinin içinin boş olmadığını belirtti. Bili, "Her iki taraftaki gerilime rağmen ülkelerimiz, uyumlu ve dingin bir ilişkiye verdikleri önemi gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Bili, Fransız Milli Takımı'nın pazartesi günü Ankara'da başlayacak şampiyonada yer alacağını belirterek, sporculara başarılar diledi.

Konuşmalardan sonra her iki ülkenin milli marşları okundu. Bakan Yılmaz, Büyükelçi Bili ve eşi, üzerine Fransa bayrağının resmedildiği pastayı birlikte kestiler. Program, havai fişek gösterisi ile sürdü. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Türkiye Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title