Haberler

Futbolcu Olma Hayalini Yitirdi, Basketbolla Hayata Tutundu

Güncelleme:
Abone Ol

Samsun'da futbolcu olmayı hayal ederken trafik kazası geçiren ve bacağını kaybeden Ufuk Aksu, tekerlekli sandalye basketboluyla hayata tutundu.

YAŞAR KARAMAN - Samsun'un Çarşamba ilçesinde futbolcu olma hayalini geçirdiği trafik kazası ile kaybeden 18 yaşındaki Ufuk Aksu, tekerlekli sandalye basketboluyla hayata tutundu.

Futbolcu olmayı hayal ederken 11 yaşında bisikletiyle kamyonun altında kalan ve bir bacağını kaybeden Aksu, basketbol ile hayata yeniden sarıldı.

Çarşamba Bedensel Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Basketbol Takımının başarılı oyuncularından Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçirdiği talihsiz kaza ile hayallerinin altüst olduğunu ve uzun yıllar hayata küstüğünü söyledi.

Babasının aldığı bisiklet ile kamyonun altında kalarak bir bacağını kaybettiğini anlatan Aksu, kazanın ardından eve kapandığını, tekerlekli basketbol ile tanışınca hayatının değiştiğini belirtti.

"Bacağım kesildiğinde en çok futbolcu olamayacağıma üzülmüştüm"

Aksu, başından geçen kazayı ise şöyle anlattı:

"Kaza geçirmeden önce köyde 'mektep avlusu' diye bir yer vardı. Boş kaldığımız zamanlarda topumuzu alır, oraya koşardık. Günün büyük bir bölümünü orada geçirirdik. Futbolcu olmayı çok istiyordum. Babam da beni Çarşambaspor'un alt yapısına yazdıracaktı. Sonra kaza geçirdim. Kaza anını çok iyi hatırlıyorum. Yeni bir bisikletim vardı. Çocukluk işte, yeni bisikleti elinize alınca hızlı gitmek istersiniz ya... Daha 11 yaşındaydım, benim de öyle oldu. Babamın yanında haldeydim. Babam yoktu bir ara ben de fırsattan istifade bisiklet sürmek istedim. Hızlıydım, birden önüme kamyon çıktı, altında kaldım. O anı çok iyi hatırlıyorum, bilincimi kaybetmemiştim. Sonra ayağımı kurtaramadılar ve kesmek zorunda kaldılar. En çok futbolcu olamayacağıma üzülmüştüm."

Kazanın ardından içine kapandığını, "engelli olma" duygusunu bir türlü yenemediğini ifade eden Aksu, uzun süre evden dışarı çıkmadığını ve hayata küstüğünü dile getirdi.

"Engelleri kafanızdan silin"

Ufuk Aksu, geçirdiği bunalımlı dönemin ardından babası tarafından Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği ile tanıştırıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Engelliler Derneği Başkanı Kerim Deniz'in gayretleri ile bu yıl kurulan Çarşamba Bedensel Engelliler Spor Kulübünde tekerlekli sandalye basketbolu oynamaya başladım. Derneğimiz başkanı benim basketbol oynamam için çok gayret sarf etti ve beni yeniden hayata bağladı. Şimdi yeni kulübümüzle tekerlekli sandalye basketbolu oynuyoruz. Engelli Bölgesel Amatör Liginde maçlara çıkıyoruz. Yeniden bir şeyler yapabildiğimi görmek beni çok mutlu etti. Birlikteyiz, mücadele ediyoruz, kazanmaya çalışıyoruz. Sosyal bir ortamın içindeyiz. Çevremdeki herkes beni anlıyor. Yaşadıklarımı biliyor."

Engelli olma durumunun kişinin beyninde olan bir durum olduğunu ifade eden Aksu, engellilere seslenerek, "Siz bir şeyler başaracağınıza inanın yeter ki bu noktada engelleri tanımıyorsunuz. Engelli arkadaşlarıma önerim, hayata tutunun, engelleri kafanızdan silin" dedi. - Samsun

Kaynak: AA / Güncel

Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title