Haberler

Galatasaray Lisesi'nden 100 Yıllık Vefa

Abone Ol

İstanbul Galatasaray Lisesi öğrencileri, Çanakkale Savaşı kahramanlarından Azman Mehmet Çavuş'un Balıkesir'in İvrindi İlçesi'ne bağlı kırsal Mallıca Mahallesi'ndeki mezarını ziyaret etti.

İstanbul Galatasaray Lisesi öğrencileri, Çanakkale Savaşı kahramanlarından Azman Mehmet Çavuş'un Balıkesir'in İvrindi İlçesi'ne bağlı kırsal Mallıca Mahallesi'ndeki mezarını ziyaret etti. Galatasaraylı öğrenciler, ağabeylerinin 100 yıl önce birlikte savaştıkları Azman Mehmet Çavuş'un mezarına çelenkler koyup, dua etti.

Galatasaray Lisesi'nden 41 öğrenci, tarih öğretmenleri Süleyman Ünlüsoy'un öncülüğünde Azman Mehmet Çavuş'un mezarını ziyaret için İvrindi'ye 13 kilometre mesafedeki kırsal Mallıca Mahallesi'ne gitti. Öğrenciler burada İvrindi İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa, Mallıca Mahallesi Muhtarı Mehmet Talu ile Azman Mehmet Çavuş'un kızı İsmet Yılmaz ile damadı Ali Yılmaz tarafından karşıladı. İsmet Yılmaz'ın elini öpen öğrenciler, daha sonra birlikte Azman Mehmet Çavuş'un mezarını ziyaret edip, çelenkler koydu, saygı duruşu bulunup, hep bir ağızdan İstiklal Marşı okudu. Köy imamının öncülüğünde dualar edildi. Gatasaraylı gençlere, Mallıca gezisinde emekli öğretmen Sait Soydan Yılmaz rehberlik yaptı. Konuklara, köylü kadınların hazırladığı gözleme ve ayran ikram edildi. Ziyaret sırasında duygusal anlar yaşandı.

DAMADINDAN DUYGUSAL KONUŞMA

Kayınpederi Azman Mehmet Çavuş'un, Çanakkale'de vatan savunmasına katılan Galatasaray Liseli gençleri anlatırken ağladığını belirten Ali Yılmaz şunları şöyledi:

"Bugün şu anda Galatasaraylı çocukların huzurunda bulunuyorum. Bundan kayınpederim adına çok mutluyum. Mezarına gittiğim zaman bunları kulağına fısıldayacağım. 'Sen ölmedin, yaşıyorsun. Galatasaraylılar, seni anmaya geldi' diyeceğim. Herhalde bunu duyar, hisseder mezarında. Galatasaraylı gençlerin bu yaptığı yalnız kayınpederim için değil, bu vatan için canını vermiş, bir uzvunu kaybetmiş şehit, kayınvalidemin şahsında şehit şuhedeya yapılan bir minnet borcudur. Hepsine teker teker teşekkür ediyorum."

Azman Mehmet Çavuş'un kızı İsmet Yılmaz de öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

LİSELİLERİ CEPHEYE HAZIRLAMIŞ

Tarih öğretmeni Süleyman Ünlüsoy, Galatasaray Lisesi tarihinde Çanakkale savaşlarının yerinin önemli olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Galatasaray Lisesi'nin öğrencilerini Çanakkale cephesinde bizzat karşılayan, ilgilenen ve bir asker kıvamına getiren, yaşı genç, karşıdakilere göre belki daha küçük olan bu insanları cepheye hazır hale getiren Azman Mehmet Çavuş'un mezarı başında 100 yıl sonra onu anmak için lise öğrencileri olarak buraya geldik. Galatasaray Lisesi'nde ahde vefa kültürü çok önemlidir. Bunun için buradayız. Okul olarak buradayız. Öğrencilerimiz olarak buradayız. 41 öğrenci ile geldik. Azman Mehmet Çavuş'u anmak, Çanakkale'deki emeklerini bir kez daha yad etmek için buradayız."

- İvrindibalıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Çanakkale İvrindi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title