Haberler

Garanti Anadolu Sohbetleri"

Abone Ol

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Toplantıdan detaylar- Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere nin konuşması - Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Karadere: - "Dönüşüm ve iyileşmeyi yalnızca kentsel olarak değil, bölgesel olarak da ele almak, Kocaeli'nin tahrip olan ya da arka plana atılarak zamanla yok olan kent potansiyellerinin canlandırılmasında kritik öneme sahip" Garanti Bankası tarafından 2002 yılından beri gerçekleştirilen "Garanti Anadolu Sohbetleri" toplantısının 99'uncusu Kocaeli'de düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Toplantıdan detaylar- Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere nin konuşması - Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Karadere: - "Dönüşüm ve iyileşmeyi yalnızca kentsel olarak değil, bölgesel olarak da ele almak, Kocaeli'nin tahrip olan ya da arka plana atılarak zamanla yok olan kent potansiyellerinin canlandırılmasında kritik öneme sahip" Garanti Bankası tarafından 2002 yılından beri gerçekleştirilen "Garanti Anadolu Sohbetleri" toplantısının 99'uncusu Kocaeli'de düzenlendi.Başiskele'deki bir otelde gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Garanti Anadolu Sohbetleri'yle 2002 yılından bu yana Türkiye'yi adım adım dolaştıklarını söyledi.Bugüne kadar 68 ilde 98 toplantı yaptıklarını dile getiren Karadere, 31 bini aşkın KOBİ'yle bir araya geldiklerini vurguladı. Karadere, Kocaeli'nin İstanbul'dan sonra 2. en büyük sanayi kenti olduğunu vurgulayarak "İlin, ülke imalat sanayisindeki payı yüzde 13. 2014 itibarıyla, ülke ihracatının yüzde 12'sini, ithalatının yüzde 20'sini gerçekleştiriyor. 2023 ihracat hedefi ise yüzde 15'tir" ifadelerini kullandı.Kocaeli'nin hedeflerine ulaşabilmesi için, ticarete ve üretime yönelik becerilerinin yanı sıra markalaşma alanında da hamlelere ihtiyacı olduğunu belirten Karadere, şöyle devam etti: "İlde faaliyet gösteren şirketler küresel rekabet ortamında daha büyük rol kapması markalaşma alanında birinci önceliktir. Ardından, üretime ve ülke ekonomisine global şirketler kadar, hatta bazen daha da fazla katkı sağlayan aile şirketlerinin faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve markalaşma süreciyle uyumlarının irdelenmesi ihtiyacı karşımıza çıkıyor. Ticari becerisi yüksek fakat sürdürülebilirlik ve markalaşma açısından daha zayıf konumda olan bu tip şirketlerin borsaya girerek hızla yeniden yapılandırılması mümkün."Karadere, kentteki ekonomik faaliyetlerin toplamında sanayinin payının yüzde 73 olduğunu anlatarak, "Bu kadar büyük bir üretim gücünün yarattığı 'kaotik sanayi kenti' görünümünden, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir sanayi kentine dönüşme yolculuğu pek de kolay olmuyor. Fakat, dünyadaki farklı örneklerden de biliyoruz ki imkansız değil. Dönüşüm ve iyileşmeyi yalnızca kentsel olarak değil, bölgesel olarak da ele almak, Kocaeli'nin tahrip olan ya da arka plana atılarak zamanla yok olan kent potansiyellerinin canlandırılmasında kritik öneme sahip. Bu noktada, bölgenin koşullarına uygun ve yaygınlaşabilir modellerle, şehrin geleceği için uygulanabilecek yeni kentsel kurgular değer kazanıyor" değerlendirmesinde bulundu.Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, "Makroekonomik veriler ışığında Kocaeli'nin bugünü ve geleceği", konulu sunum yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Garanti Bankası Karadere Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title