Haberler

Garanti Bankası, "Kadın Tedarikçiler Forumu"Na Destek Veriyor

Abone Ol

Garanti Bankası, Birleşmiş Milletler ile Dünya Ticaret Örgütü'nün ortak kuruluşu Uluslararası Ticaret Merkezi ile Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ev sahipliğinde, Ekonomi Bakanlığı'nın iş birliğinde gerçekleştirilecek Kadın Tedarikçiler Sergi ve Forumu'na destek veriyor.

Garanti Bankası, Birleşmiş Milletler ile Dünya Ticaret Örgütü'nün ortak kuruluşu Uluslararası Ticaret Merkezi ile Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ev sahipliğinde, Ekonomi Bakanlığı'nın iş birliğinde gerçekleştirilecek Kadın Tedarikçiler Sergi ve Forumu'na destek veriyor. Etkinliğin yaklaşık 10 milyon dolarlık iş hacmi yaratması hedefleniyor.

Banka açıklamasına göre, kadın girişimcilere uluslararası pazarlarda yeni iş fırsatları yaratmak amacıyla, 23-24 Şubat'ta İstanbul'da düzenlenecek etkinlik, 68 ülkeden 400 kadın tedarikçiyi Türkiye'de bir araya getirecek. Tekstil, bilişim teknolojileri ve turizm sektöründe faaliyet gösteren kadın girişimcilerin katılacağı etkinliğin, yaklaşık 10 milyon dolarlık iş hacmi yaratması hedefleniyor.

Garanti'nin foruma desteği hakkında bilgi veren Garanti Bankası KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran, "Türkiye gibi gelişen ekonomilerin büyümesinde kadın girişimcilerin önemli bir güç olduğunun bilinciyle 2006 yılında harekete geçtik ve girişimci kadınları farklı segmentte değerlendiren ilk banka olduk. 2016'da, kadınlara yönelik çalışmalarımızın 10. yılını kutlamanın haklı gururunu yaşadık." ifadelerini kullandı.

Bankanın yolun başında çalışmalarını finansman, cesaretlendirme ve eğitim olmak üzere 3 temel alanda yoğunlaştırdığını aktaran Onaran, şunları kaydetti:

"Son dönemde yaptığımız araştırmalar kadın girişimcilerin yeni müşteri kazanma, işlerini büyütme ve ihracatlarını artırmaya yönelik desteğe ihtiyaç duyduğunu gösterdi. Böylece, kadın girişimcilerin yeni pazarlara açılmasını ve uluslararası ağlara katılmasını desteklemeyi de kapsayan 4 temelli bir yapıya ulaştık.

Bu kapsamda kadın girişimcilerin işlerinin sürdürülebilirliği için uluslararası ağlara katılmalarını destekleyecek çalışmalar yaptık. Kadın girişimcileri destekleme modelimiz 2014'te Uluslararası Finans Kurumu'nun gerçekleştirdiği raporlamayla, uluslararası arenada geçerli bir vaka örneğine dönüştürüldü. Böylece sunduğumuz değerin etki alanı genişledi ve yol gösterici boyutu güçlendi."

"Etkinlik, yeni iş fırsatları sunması açısından önem taşıyor"

Onaran, kadın girişimcilere "Kadın Tedarikçiler Sergi ve Forumu"nun önemini anlatmak üzere, Mart 2016'da, "Kadın Girişimcilerin Yeni Pazarlara Açılımı" başlıklı bir toplantı düzenlediklerine değinerek, şöyle devam etti:

"Türkiye'de yapılacak organizasyon, kadın girişimcilerimize tedarikçilerle şahsen tanışma imkanı vermesi, ikili görüşmelerle kendilerini ve işlerini daha iyi tanıtarak yeni iş fırsatları sunması açısından önem taşıyor.

Etkinlik özellikle tekstil, turizm ve bilişim teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren kadın girişimcilerin Garanti Bankası ve özel sektörden satın alma yetkilileriyle yapacağı bire bir toplantılar, işlerini büyütüp uluslararası pazarlara açılma imkanı sağlayacak. Benzer çalışmalarla, kadın girişimcilerin dünya pazarlarına açılmasını ve yeni iş bağlantıları kurmasını sağlamaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Ticaret Örgütü Birleşmiş Milletler Garanti Bankası Cemal Onaran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title