GAÜN'e Proje Pazarı Zirvesi'nden Birincilik Ödülü
VI. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi'nde Gaziantep Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Mehmet Daşdemir'in yönetimindeki proje, Türkiye birincisi oldu.
Türkiye tekstil ve konfeksiyon sektörünün yol haritasının belirlendiği VI. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi'nde Gaziantep Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Mehmet Daşdemir'in yönetimindeki proje, Türkiye birincisi oldu.
Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinin yanısıra, çok sayıda yabancı ülkeden özgün 248 farklı projenin değerlendirildiği yarışmada, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Daşdemir'in yönettiği 'Yenilenebilir Bir Kaynaktan Karbon Nanolifi Üretimi' adlı proje, 'Koruyucu ve Askeri Tekstiller' kategorisinde birinciliğe layık görüldü. GAÜN Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından da desteklenen proje ekibinde kendisinin yanısıra, Malzeme ve Metalurji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulaziz Kaya ile Tekstil Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Sinan Özer yer aldığını kaydeden Daşdemir, GAÜN'ün geçtiğimiz yıl da aynı etkinlikte dördüncülük ödülüne layık görüldüğünü ve 28-30 Kasım 2013 tarihlerinde yapılan Türkiye İnovasyon Haftası'na katılmaya hak kazandığını hatırlattı.
Tekstilde nanoteknolojinin geliştirilmesinin ülkemizde katma değeri yüksek ürünlerin üretimine olanak sağlayacağını ve ülkemizin böylece uluslararası arenada teknik tekstil ürünleri için söz sahibi olmasının mümkün olacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Mehmet Daşdemir, bu amaçla gerçekleştirdiği çalışmalarla sözkonusu hedefe katkıda bulunmaya devam edeceğini söyledi.
Doktora eğitimini ABD'nin önde gelen üniversiteleri arasında yer alan North Carolina State Üniversitesi'nde tamamlayan ve polimer teknolojisi, nanoteknoloji, yenilikçi nonwoven kumaşlar ve kompozitler üzerine önemli çalışmaları bulunan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Daşdemir'in ayrıca nanoteknoloji alanında Dünya'da ilk defa gerçekleştirilecek bir çalışması da geçtiğimiz günlerde TÜBİTAK tarafından yüksek bir bütçeyle desteklenmeye hak kazandı.