Haberler

Gaziantep Meçhul Kahraman: "Çocuğu Ben Kurtardım, Şovmen Değilim" Meçhul Kahraman', İtfaiyecinin El Fenerini De Götürmüş´Haberine Ek

Abone Ol

Güneş Bebeği Kurtardığı İddia Edilen Ancak İtfaiyecilerin Hakkında Suç Duyurusunda Bulunmaya Hazırlanan 'meçhul Kahraman' Gaziantep'in Araban İlçesi'nde Ortaya Çıktı. İş Aramak İçin Mersin'de Oturan Kız Kardeşi Saadet Kutval'ın Yanına Gittiğini ve Olay Günü İnönü Caddesi'nde Şoförlük Yapabileceği Bir Yer Ararken Yangını Gördüğünü Belirten 28 Yaşındaki Bekir Bakır, Bir Kadının Feryat Ederek Ağladığını Görünce Yardım Etme Kararı Aldığını Söyledi. Bakır, Bir İtfaiye Erinin Yardım Teklifini 'buradan Uzaklaş' Diyerek Kabul Etmediğini Bir Başka İtfaiye Erine de "ben Askerim, Yardım Edeyim" Dediğini Belirterek Şunları Anlattı:

Güneş bebeği kurtardığı iddia edilen ancak itfaiyecilerin hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanan 'meçhul kahraman' Gaziantep'in Araban İlçesi'nde ortaya çıktı. İş aramak için Mersin'de oturan kız kardeşi Saadet Kutval'ın yanına gittiğini ve olay günü İnönü Caddesi'nde şoförlük yapabileceği bir yer ararken yangını gördüğünü belirten 28 yaşındaki Bekir Bakır, bir kadının feryat ederek ağladığını görünce yardım etme kararı aldığını söyledi. Bakır, bir itfaiye erinin yardım teklifini 'Buradan uzaklaş' diyerek kabul etmediğini bir başka itfaiye erine de "Ben askerim, yardım edeyim" dediğini belirterek şunları anlattı:

"İkinci itfaiye teklifime 'olur' dedi. Elindeki feneri alıp, gömleğimi çıkararak içeri girdim. Gömleğimi ıslatıp çocuğun ağzına kapattım. Bu sırada sağ omuzum alevler nedeniyle biraz yandı. Koşarak aşağıya indim. Mahalle sakinleri benim çocuğu getirdiği görünce alkışladı. İtfaiyenin yetersiz kalması nedeniyle de mahalle sakinleri tepki göstermiş, bazı itfaiyecilerin üzerine yürümüştü. Ben o riske o kadının feryatlarına dayanamadığım için girdim ve çocuğu kurtardım. Benim de biri 7 aylık, diğeri 4 yaşında iki kız çocuğum var. O an çocuklarım gözümün önüne geldi. Ben şovmen değilim, reklam yapmak isteseydim, ismimi söylerdim. Hiçbir şey söylemeden olay yerinden uzaklaştım ve memleketime döndüm. El fenerini alıp gittiğim de yalan. Feneri ben alıp da ne yapacağım? O apartman sakinleri ve komşuları herkes benim apartmana girdiğimi, çocuğu çıkardığımı gördü. Galiba itfaiye görevlilerinin buna canı sıkılmış olabilir."

9 kardeşten 5'inci ve ortaokul mezunu olan Bekir Bakır, eşi ve iki çocuğuna ekmek parası kazanabilmek şoförlük veya başka bir iş bulabilmek amacıyla Mersin'e gittiğini ancak bulamayarak Araban'a babasının evine döndüğünü sözlerine ekledi.

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

(Haber: Mehmet ASLAN/ ARABAN(Gaziantep), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title