Haberler

Gaziantep'te Anayasa Çalıştayı Düzenlendi

Abone Ol

Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından 10 üniversiteden akademisyenlerin katılımıyla 'Türkiye Hükümet Sistemini Arıyor' konulu anayasa çalıştayı düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından 10 üniversiteden akademisyenlerin katılımıyla ' Türkiye Hükümet Sistemini Arıyor' konulu anayasa çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanvekili Prof. Dr. Yavuz Atar, Türkiye'nin anayasa meselesi olduğunu söyledi.

Üniversitenin Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştaya; YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Yavuz Atar, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M.Tevfik Gülsoy, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, Türkiye'nin etik ve adalet konusunda köklü bir yapıya sahip olması gerektiğini kaydetti.

YÖK Başkanvekili Prof.Dr. Atar ise konuşmasında Türkiye'nin anayasa meselesini olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Bunun çok uzun bir tarihi ve sebepleri var. Anayasaların iki konusu vardır. Birisi insan haklarıdır, diğeri ise devletin kuruluşu meselesidir. İnsan hakları ile ilgili zaten evrensel bir hukuk oluşmuş durumda, bunun normları bellidir. Aslında yeni bir anayasa evrensel düzeyde, insan hakları sözleşmesinde kabul edilen haklar bizim ülkemizde de geçerlidir maddesini yazsak bile, bu konuyu kökten halletmiş oluyoruz. Zaten uluslararası bir ortak fikir, hukuk ve yargı sistemi oluştu."

Çalıştay, açılış konuşmalarının ardından 'Yasama Yürütme Yargının Oluşumu' ve 'Yasama Yürütme Yargı İlişkileri' konulu iki oturum ile devam etti. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Yavuz Coşkun Yavuz Atar Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title