Haberler

Gaziantep Üniversite Ile PTT Arasında Işbirliği Protokolü

Abone Ol

Üniversite ile PTT arasında işbirliği protokolüPOSTA ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Üniversite ile PTT arasında işbirliği protokolü

POSTA ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen imza törenine; PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Taner Yılmaz ve davetliler katıldı. Bir çok alanda iş birliği sağlayan protokolün imza töreninde konuşan PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, imzalanacak olan iş birliği protokolü ile Gaziantep'te yeni istihdam sahalarının oluşacağını belirterek, "Bu ülkenin istiklalinde ve istikbalinde olan Posta teşkilatımız, 176 yıldır Türkiye'nin iyi gününde kötü gününde hep yanında olmuş, her gününü 80 milyon ile paylaşarak geçirmiştir. Posta teşkilatı olarak, hem teknik hem teknolojik yenilikleri hem ülkemiz için hem dünya insanları için hayata geçireceğiz. Bunun ötesinde Gaziantep'te yeni istihdam sahları açmak, yeni iş imkanları oluşturmak gibi sayısız faydaları olan protokolü imzalayacağız, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Taner Yılmaz ise, protokolün üniversite ile sanayi iş birliğine iyi bir örnek olduğunu ifade ederek, "Üniversitelerin temel görevi yayın yapmak yerine, proje üretmek haline geldi. Yani firmaların, sanayinin sorunların çözen projeler üretmek durumundayız. Geldiğimiz noktaya baktığımızda üniversitelerde sektörün sorunları proje olarak çalışmaya başladı. Bu çalışmaların bir adım ötesi patent ile ilgili yapılan çalışmalar, artık üniversiteler patent üretmenin merkezi haline geldi. Biz üniversite olarak geçen yıldan bu yana 27 patent başvurusu yaparak bölgede önemli bir patent merkezi haline gelme yolunda ilerliyor. Patent üretmekte yeterli olmuyor önemle olan patentlerin ticarileşmesidir. Burada en büyük görev sanayiye düşüyor. Bu yüzden bu iş birliği protokolü çok önemli, bu protokol üniversite sektör iş birliğine çok güzel bir örnek olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından iki kurum arasında hazırlanan işbirliği protokolü imzalandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Taner Yılmaz Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title