Haberler

Geçersiz Oy Tartışmalarını Bitirecek Program! Hata Payı Milyonda Bir

Güncelleme:
Abone Ol

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir AR-GE firması tarafından yapılan oy sayım programı, geçerli ve geçersiz oyları ayırt edebiliyor. Hata payı milyonda bir olan program, dakikada 300 oy sayabiliyor.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir AR-GE firması tarafından yapılan oy sayım programı, geçerli ve geçersiz oyları ayırt edebiliyor. Program dakikada 300 oy sayabiliyor.

YERLİ VE MİLLİ İMKANLAR İLE BİR YAZILIM YAPTI

Edremit ilçesinde AR-GE firması sahibi Faruk Durukan yaptığı buluşlara bir yenisini daha ekledi. Son günlerde geçerli ve geçersiz oy iddiaları üzerine ekibi ile çalışma başlatan Faruk Durukan, tamamen yerli ve milli imkanlar ile bir yazılım yaptı.

GEÇERLİ YA DA GEÇERSİZ OLARAK TANIMLAYABİLİYOR

Yapılan yazılım oy pusulalarını optik olarak tarayıp geçerli ya da geçersiz olarak tanımlayabiliyor. Milyonda bir yanılma payı olan sistem ayrıca oyları partilere göre de tasnif edip süratle seçimi sonlandırabiliyor.

HATA PAYI MİLYONDA BİR

Çalışma hakkında bilgi veren Faruk Durukan "Bizim şirketimiz bir AR-GE şirketidir. Bilimsel çalışmalar yapıyoruz. Seçimlerde geçerli oy geçersiz oy tartışmaları en gelişmiş kabul edilen Amerika'da da oluyor. Biz bu meseleyi sonlandırmak için bir sistem geliştirdik. Bunun hata payı milyonda bir. Çok hızlı okuma verilerine sahip. Geçerli geçersiz oy, kaç oy hangi partiye gitti, toplam oy miktarı ve toplam oy dağılımlarını hesaplıyor. Dakikada 3-4 yüz oy okuyabilecek sistemler çok rahatlıkla yapılabiliyor. Bir dahaki seçimlerde bu tip teknolojilerden Yüksek Seçim Kurulu'nun faydalanmasında büyük fayda görüyoruz. Bunu yapabilecek bilgi ve kabiliyete sahip olduğumuzu gösteriyoruz. Yerli imkanlar ile milli imkanlar ile bunu yapabiliyoruz" dedi.

Geçerli Oy, Geçersiz Oy Tartışmalarına Son Verecek Program Yaptılar

Geçerli Oy, Geçersiz Oy Tartışmalarına Son Verecek Program Yaptılar

Geçerli Oy, Geçersiz Oy Tartışmalarına Son Verecek Program Yaptılar

Geçerli Oy, Geçersiz Oy Tartışmalarına Son Verecek Program Yaptılar

Geçerli Oy, Geçersiz Oy Tartışmalarına Son Verecek Program Yaptılar

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Faruk Durukan Balıkesir Edremit Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (46)

RRR:

Allah rızası için şu güççük enişteyi ekonominin başından alın başka bir işe yerleştirin ne biliyim muhtar falan işte. . . ekonomi battı ak reformla meformla olacak iş değil bu yeğenim. mazot 6 buçuk liraysa çiftçi tarlasını nasıl sürecek. vergi oranları ebesinin şeyine ulaşmış çiftçi tohum alamaz ekemez biçemez. ondan sonra da soğan 7 lira patates 6 lira diye herkes birbirini suçlar. ÜRETEN YOK ALBAYRAK ÜRETİCİ BİT Tİ

Yanıtla535
Doğrucu vatandaş:

Yahu, eskisine oranla teknoloji epeyce ilerledi. Neden hala kağıt kalem gibi işlerle uğraşıyoruz ki? Malumunuz hepimiz MERSİS kayıtlıyız. Elektronik Kimlikler de çıktı. Sisteme parmak izi ekle. Sonra dijital olarak parmak izi oy verelim, olsun bitsin. Normal seçim masraflarına göre de çok ucuza mal olur. Böylece bu tür sorunlar da ortadan kalkar.

Yanıtla322
123:

Oyun gizliliği nerde :)

03
Doğru ama bizde tutmaz? Neden mi?:

Sonra kim nereye parmak basmış öğrenilsin. :) ve ülkenin yarısına zillet densin, e zaten deniyor ama şu an gizli emin olunamıyor. Dediğiniz gibi olursa bence de olmalı ama bizde tutmaz gizlilik falan kalmaz.

02
HKN:

Akıl var, Mantık yok!Kim kime oy vermiş ise arşivden bakıp siyasi düşünceye göre işe alımlar, işten çıkarmalar, atamalar, tenzil-i rütbeler, terfiler gerçekleştirilir. Ülkede istihdam liyakatle gerçekleşmediği için, aranıp da bulunamayan bir fırsat olur.

02
EREN:

merak etmeyin onada bır kusur bulurlar ıkı sehır kaybettıklerı ıcın daha neler yaparlar

Yanıtla711
maytar:

bende yaptım bi icat otomatık zam makinesi

Yanıtla212
onur:

mesele adalet, oda akp de olamayan birşey adaleti sadece kendilerine yonttukları için burdayız

Yanıtla77
durukan:

yapan benim arkadaşlar teşekkür ederim desteğiniz için umarım değerlendirirler çok uykusuz geceler geçirdim yapmak için ama değdi sanırım

Yanıtla013
SEYFO:

BRAVO BEYFENDİ İYİ BİR İŞ ÇIKARMIŞSINIZ

03
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title