Haberler

Geleceğin İletişimcileri Belirlendi

Güncelleme:
Abone Ol

86 fakülte kıyasıya yarıştı, en çok başvuru TV spotuna yapıldı

Türkiye genelindeki 63 üniversitenin 86 fakültesinden toplam 99 eserin başvuru yaptığı 'Geleceğin İletişimcileri Ödüllendiriliyor' yarışmasında 5 kategoride toplam 66 bin TL ödül dağıtıldı. TV Spotu 29 eser ile en çok başvuru yapılan kategori olurken, en az başvuru yapılan kategori ise 6 eser ile Halkla İlişkiler oldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın güvenilir gıdaya dair toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturulması amacıyla iletişim ve güzel sanatlar fakültelerinde lisans öğrencilerine yönelik düzenlediği 'Senin Gözünden Güvenilir Gıda' temalı yarışmanın sonuçları belli oldu. Televizyon Spotu, Radyo Spotu, Açıkhava Reklamı, Halkla İlişkiler Kampanyası ve İnternet ve Sosyal Medya Uygulamaları kategorilerinde kıyasıya mücadele edilen yarışmaya 63 üniversite ve 86 fakülteden toplam 99 başvuru yapıldı. Toplam 66 bin TL tutarında ödüllerin sahiplerini bulduğu yarışmada, TV Spotu toplam 29 eser ile en çok başvuru yapılan kategori olurken, en az başvuru yapılan kategori ise 6 eser ile Halkla İlişkiler oldu. Yarışmada ödüller Anadolu, Bilkent, Ege, Kocaeli, Mimar Sinan Üniversiteleri'nin yanı sıra Erciyes, Gümüşhane ve Karadeniz Teknik Üniversiteleri arasında paylaşıldı.

Dünyada 7'nci, Avrupa'da birinci sıradayız

Törene katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Sayın Kudbettin Arzu, Türkiye'nin 63 milyar dolarlık tarımsal gayri safi milli hasıla ile dünyada 7'nci, Avrupa'da ise birinci sırada yer aldığını belirterek, "2023 vizyonunda tarımda 40 milyar dolar ihracatı el birliği ile yapacağız" dedi. Gıda ile ilgili dünyada üç önemli nokta olduğuna dikkat çeken Kudbettin Arzu, bunları gıda güvenliği, israfın önlenmesi ve adil dağılım olarak sıraladı. Dünyada üretilen gıdaların üçte birinin çöpe atıldığına dikkat çeken Kudbettin Arzu, "Dünyada 870 milyon aç insan var. Ancak sorun üretimde değil adil ve eşit dağılımda. Tüm dünyada varlık aslında var, ancak eşit dağılım olmadığı için sorun buradan çıkıyor" dedi. Kudbettin Arzu, özellikle gıda güvenliği ile ilgili sadece Türkiye'de değil tüm dünyada iletişimcilere büyük görev düştüğünü ifade ederek, yarışmanın da bu amaca hizmet ettiğini belirtti.

Gıda ihracatı 10 milyar dolar

Törende konuşan Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Başkanı Mahmut A. Duruk ise, üniversite, sektör, bürokrasi ve gençlerin gıda güvenliğini ülke gündemine taşınması için çalışmalar yapması gerektiğini bildirerek, "Gıda sanayinde 10 milyar dolar ihracat gerçekleştirildi. İletişimdeki eksikler nedeni ile maalesef gıda ihracatı istediğimiz hacme ulaşamıyor. Bu rüzgarı tersine çevirebilmek için de bu işle ilgili tüm kesimlerin başta gıda güvenliği olmak üzere bu konulara dikkat çekmesi oldukça önemli" dedi. Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu Derneği (BALDER) Başkanı Özen Altıparmak ise, törende yaptığı konuşmada, dernek olarak bu konuya önem verdiklerini belirterek, "Gıda güvenliğinin önemini anlatabilmemiz için iletişimcilerin önemi büyüktür. Hep birlikte çalışmalıyız" dedi.

Yarışmanın jürisinde ise Yayıncılık ve Halkla İlişkiler alanında uzman Ali SAYDAM, Reklamcı Jeffi MEDİNA, Reklam yazarı Gökhan AKÇA, Akademisyen Prof. Dr. Ali Murat VURAL, NTV Yeşil Ekran'dan Cengizhan KOCAHAN ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Erol yer aldı.

Yarışmada TV Spotu kategorisinde birinciliği Karadeniz Teknik Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencilerinden Onur Cem Bülbül, Yusuf Emre Atasayar ve Emre Gülver 'Görünmeyen' isimli eseri ile alırken, aynı kategoride ikinci sırayı Mimar Sinan Üniversitesi Sinema TV Bölümü öğrencilerinden Ömer Miraç Tunç 'Yumurta' isimli eseriyle aldı. Bu kategoride üçüncülüğe değer görülen bir eser bulunamazken, Jüri Özel Ödülü'nü ise Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencilerinden Funda Bingöl 'Tavuk' isimli eseri ile aldı.

Yarışmada Radyo Spotu kategorisinde birinciliği Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü öğrencilerinden Korhan Epikman 'Bakkal Amca' isimli eseri ile alırken, aynı kategoride ikinciliği ise 'Anne' isimli eseri ile Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden Ziya Gökhan Çukurtaş ve Bilge Hakan Gürkaynak aldı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü öğrencilerinden Arzu Kızılok ise 'Uzun – İkili' isimli eseri ile üçüncü oldu.

Yarışmada Açıkhava kategorisinde ise Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden Sinem Keskin 'Konserve' isimli eseri ile birinci olurken, ikinci sırayı Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden Emre Bayka 'Barkod' isimli eseri ile aldı. Bu kategoride de üçüncülüğe değer görülen bir eser bulunmadı. İnternet ve sosyal Medya Uygulamaları kategorisinde ise birinciliği Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden Mustafa Tuncer alırken, ikinci sırada ise Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencilerinden Ömür Karabulut ve Mesut Zıvalı yer aldı. Bu kategoride de üçüncülüğe değer görülen bir çalışma bulunamadı.

Halka İlişkiler kategorisinde ise birinciliği Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden Ufku Meydan, İrem Savaş ve İ.Tuğba Yüceel alırken, ikinci sırada Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü Görsel İletişim Tasarım Bölümü öğrencilerinden Mustafa Tuncer, Yasin Işık ve Deniz Aktin, üçüncü sırayı ise Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden Olgun Tayılga aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Yusuf Emre Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title