Haberler

Geleceğin kariyer ışığı e-spor'da parlıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Taiwan Excellence ve OYUNDER güçlerini Büyük Üniversite Turu için birleştirdi.

Oyun sektörünün önde gelen firmalarını ve isimlerini bünyesinde barındıran Oyun Tasarımcıları, Geliştiricileri, Yapım ve Yayıncıları Derneği (OYUNDER), e-spor sektörünü gençlere anlatmak için Taiwan Excellence ile güç birliği yaptı. 'Büyük Üniversite Turu Powered by Taiwan Excellence' başlığı ile Türkiye genelinde 20'den fazla üniversitede paneller düzenleniyorken, sektör profesyonellerini gençlerle buluşturuyor.


13 Kasım Pazar günü Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenecek olan Taiwan Excellence Gaming Cup kapsamında hayata geçirilen üniversite turuyla, Taiwan Excellence Gaming Cup yarışma olmanın ötesine geçiyor.


Gençlerin e-spor sektörünü daha iyi tanıması ve kariyer fırsatlarından haberdar olması hedeflenen panelde e-spor'daki en son gelişmeler ve yeni trendler öğrencilerle paylaşılırken, oyun fenomenleri de Türkiye'de profesyonel oyunculuğa destekte bulunmak amacıyla neler yaptıklarını anlatacak.

OYUNDER ve Taiwan Excellence iş birliği düzenlenen Büyük Üniversite Turu Powered by Taiwan Excellence'ın ilki 10 Ekim Pazartesi günü Özyeğin Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Bugüne kadar ODTU, Dokuz Eylül Üniversitesi, Aydın Üniversitesi gibi bir çok üniversitede düzenlenen panelle bine yakın öğrenciyle buluşuldu. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panel Türkiye genelinde toplam 26 üniversitede düzenlecek.

E-spor sektörü yıllık yüzde 29'luk bir büyümeye sahip


OYUNDER Başkanı Tansu Kendirli ise yaptığı açıklamada 'Günümüzde "Türk Oyun Sektörü" çok hızlı bir şekilde gelişiyor. E-spor sektörü yıllık yüzde 29'luk bir büyümeye sahip ve 190 milyon kişi tarafından takip ediliyor. Türkiye'de 2016 yılının son çeyreğine girdiğimiz bu günlerde bugünlerde e-spor severin sayısı 15 milyonu aşmak üzere. 2017 ise lisanslı oyuncu sayısının 10 bine ulaşması bekleniyor.. Özellikle geleceğimiz olan gençlerimize e-spor sektörünü yakından tanıtmak, buradaki iş fırsatlarını anlatarak vizyonlarını genişletmek amacındayız. Bu amaç doğrultusunda Taiwan Excellence ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliğinden dolayı mutluyuz. Panellerde eş zamanlı olarak bizler de gençleri tanıyor, onların ihtiyaçlarını belirliyoruz' dedi.

Teknolojinin memleketi Tayvan!

Oyuncuların Tayvan'lı markaları tercih ettiğinin altını çizen Tayvan Dış Ticaret Geliştirme Konseyi İstanbul Direktörü Suna Chen, paneller kapsamında gençlere hali hazırda kullandıkları markaların ve ürünlerin Tayvan markası olduğunu aktarma fırsatı yakaladığı için mutlu olduklarını belirtti.

Firma ve fenomenler tecrübelerini anlatıyor

Modaretörlüğünü oyun yapımcısı Burak Tezateşer'in yaptığı panelde, ESL Türkiye'nin Türkiye Müdürü ve Massk Dijital Oyun Ajansı Kurucu Ortağı Gökhan Kazar e-sporun Türkiye'deki ve dünyadaki durumu hakkında bir projeksiyon sunarken, FRP.net'in kurucusu Kayra Keri Küpçü, "oyun lokalizasyonu"nun ne olduğunu ve iş fırsatlarını anlatıyor. Panelde ayrıca Emre Pehlevan, "oyun tasarımcılığı"nda ve Atakan Canokur "oyun tasarımı ve proje yönetimi"nde var olan kariyer fırsatlarını üniversitelilerle paylaşıyor.

Oyunseverlerin yakından tanıdığı ve takip ettiği Dora Özsoy ve Erkan Eren ise Türkiye'de profesyonel oyuncu olmak için neler yapılması gerektiğine dair önerilerini paylaşırken tüm konuşmacılar katılımcıları 13 Kasım'da yapılacak olan Taiwan Gaming Cup Türkiye'ye davet etti.

Türkiye Genelinde 20'den fazla üniversitede

İlki Özyeğin Üniversitesinde düzenlenen Büyük Üniversite Turu sırasıyla; Okan Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, ODTÜ, Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, Işık Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Aydın Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi'nde devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Türkiye Tayvan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title