Haberler

Geleceğin Liderleri Yetiştirilecek

Abone Ol

Deloitte Liderlik Enstitüsü, geniş bir coğrafyada liderlik eğitiminin referans noktası olmayı hedefliyor.

Geleceğin Liderlerini Deloitte Liderlik Enstitüsü Yetiştirecek

Özyeğin Üniversitesi ve Deloitte Eğitim Vakfı işbirliği ile kurulan

Deloitte Liderlik Enstitüsü, Türkiye başta olmak üzere Balkanlar, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika'yı kapsayan geniş bir coğrafyada liderlik eğitiminin referans noktası olmayı hedefliyor

Türkiye'nin girişimci ve lider adaylarını yetiştirmeyi misyon edinen Özyeğin Üniversitesi ile Deloitte Türkiye'nin itibar kaynaklarından Deloitte Eğitim Vakfı işbirliği ile Deloitte Liderlik Enstitüsü'nün temelleri atıldı.

Türkiye, Balkanlar, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika'yı kapsayan bir bölgede yetkin liderlerin yetişmesine destek olmak amacıyla kurulan Deloitte Liderlik Enstitüsü, Eylül 2012'de eğitime başlayacak. Deloitte'un küresel rekabet ortamına paralel olarak değişen işletme ihtiyaçlarını anlama becerisi ve uzmanlığı ile Özyeğin Üniversitesi'nin akademik mükemmelliği bu enstitüde bir araya gelecek.

Hayaller gerçek oluyor

Gerçekleştirilen imza töreninde bir konuşma yapan Deloitte Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yaveroğlu, hayallerini bir bir hayata geçirdiğini ifade etti. Yaveroğlu, hayallerinden biri olan Deloitte Eğitim Vakfı'nı 2007 yılında, hem Türkiye'nin geleceği olan başarılı gençlere imkân yaratmak, hem de yüksek yetkinlik sahibi, yetenekli ve dinamik profesyonelleri yetiştirmek amacıyla kurduğunu belirtti. Bir diğer hayali olan Deloitte Liderlik Enstitüsü'nü ise Türkiye'nin en önemli, en cesur liderlerinden biri olan Hüsnü Özyeğin ile beraber hayata geçirdiği için çok heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Yaveroğlu sözlerine şöyle devam etti: "Türk iş dünyasına yaratıcı, araştırmacı, yenilikçi, global vizyona sahip, lider insan kaynağı yetiştirilmesine destek verme hedefiyle yola çıktık.

Bu hedef doğrultusunda amacımız rakibi olmayan, konusunda ilk akla gelen eğitim kurumu olmak. Bu yola çıkarken saygıdeğer işadamı Hüsnü Özyeğin ve Özyeğin Üniversitesi'nin seçkin öğretim üyelerinin, akademisyenlerinin projeye gösterdikleri inanç ve destek, heyecanımıza heyecan kattı. Balkanlar, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika'nın da dahil olduğu coğrafyada yer alan kurum ve kuruluşların gelecek dönemde büyümeyi sürdürebilmeleri ve stratejilerini hayata geçirebilmeleri için 'eğitimli liderler'e ihtiyacı var. Bu ihtiyaçlarını da Deloitte Liderlik Enstitüsü sayesinde giderebilecekler." dedi.

Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin ise son yıllarda iş dünyasına şekil veren küreselleşmenin ve bu trende girişimci ruhu sayesinde hızla uyum gösteren Türk iş dünyasının artık tüm dünyaya lider ihraç eder konuma geldiğini anımsattı. Yapılan bu işbirliği sayesinde Türkiye'nin lider yetiştirmek konusunda bir referans noktası haline getirilmesinin amaçlandığını söyleyen Özyeğin, konuşmasında iyi liderlerin özelliklerine de değindi. "Liderlikle ilgili sürekli tartışılan bir konu var: Lider doğulur mu, lider olunur mu? Tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki, en iyi liderler en iyi öğrencilerdir" diyerek, liderliğin sürekli bir öğrenme süreci gerektirdiğine dikkat çeken Özyeğin, Deloitte Liderlik Enstitüsü'nün kurucu taraflarının tecrübesi ve bilgi birikimi sayesinde çok önemli bir açığı kapatacağına inandığını sözlerine ekledi.

Hedef büyük...

Türk ekonomisi ve toplumunun son yıllarda ciddi anlamda gelişme kaydetmesine paralel olarak kurumlar, çok daha yetkin liderlere ihtiyaç duyuyor. Deloitte Liderlik Enstitüsü de bu ihtiyacı karşılamaya yönelik olarak liderlik eğitimi ve geleceğin liderlerini yetiştirmeye yönelik yöntemleri barındırıyor. Aynı zamanda Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya ve Afrika'da gözlenen bu eksikliği gidermeyi amaçlayan enstitü, sürdürülebilir çalışmalara imza atmayı hedefliyor.

Deloitte Liderlik Enstitüsü hedeflenen coğrafyadaki;

- Bölgesel işletmeler için sürdürülebilir büyüme ve küresel erişim açısından önemli olan liderlik becerilerindeki eksikliği gidermeyi,

- Yeni nesil liderlerin yetkin ve vizyon sahibi olmaları için etkin bir referans modeli oluşturmayı,

Liderlik konusunda araştırma, eğitim ve ileri düzeyde çalışmalar sağlayan merkez haline gelmeyi hedefliyor.

Orta ve üst düzey yöneticilere yönelik eğitimler

Deloitte Liderlik Enstitüsü'ne dört sene için 4 milyon doların üzerinde bir yatırım yapılacak. Eğitimlerin, Türkiye'nin önde gelen firmalarının, KOBİ niteliğindeki aile şirketlerinin ve kamu kurum ve kuruluşlarının üst ve orta düzey yöneticilerine sunulması hedefleniyor. Deloitte Liderlik Enstitüsü'nde ilk etapta 150 üst ve orta düzey yöneticiye eğitim imkânı verilecek. Deloitte Liderlik Enstitüsü, bölgesel işletmeler için büyüme, fark yaratma ve küresel erişim açısından önemli olan liderlik becerilerindeki eksikliği gidermek amacıyla kuruldu.

Deloitte Liderlik Enstitüsü'nde yer alacak liderlik eğitimleri için üç farklı program oluşturuldu. Eğitim programları, üst ve orta düzey yöneticilere ve iş hayatında daha sınırlı tecrübesi olan kişilere yönelik olarak farklı seviye ve iş tecrübeleri dikkate alınarak oluşturuldu.

Üst Düzey Yöneticilere Yönelik Liderlik Programı: Liderlik eğitiminin temelinde yer alan kendini, kurumunu ve kurum kültürünü anlama, farklı liderlik tiplerini anlama, kişisel liderlik stilini anlama ve geliştirme ile başlayacak ve kurumu yönlendirme, kurum kültürünü şekillendirme, değişime önderlik ederek geleceği planlama, koçluk yetkinliklerini kazanma, kişiler arası oluşan çatışmaları çözebilme, güç ve etkileme dinamikleri, oluşturmuş olduğu iletişim ağlarını genişletme ve koruma gibi konuları kapsayacak.

Yetenek Programı: Geleceğin liderleri olarak belirlenmiş orta seviye yöneticiler için tasarlanan program, liderlik konseptinin ve tiplerinin anlatılması, kişinin kendini ve başkalarını anlama yetkinliklerini geliştirmesi, kendi güçlü yönlerinin ve gelişim alanlarının farkına varması sağlanacak.

Kapsamlı Liderlik Programı: İş hayatında daha yeni ve tecrübesi sınırlı olan, potansiyeli yüksek bireylere temel liderlik eğitimine ek olarak, strateji oluşturma, pazarlama, marka yönetimi, ürün yönetimi, finans ve muhasebe, tedarik zinciri ve operasyonlar yönetimi, inovasyon gibi bir organizasyonun sahip olduğu temel fonksiyonlar hakkında eğitim verilecek. Bu programda Özyeğin Üniversitesi İşletme Enstitüsü ile işbirliği yapılması planlanıyor.

Kurumlardaki karmaşık ve küresel problemler için stratejik çözümler geliştirilmesini küresel uygulamalarla destekleyecek olan Deloitte Liderlik Enstitüsü eğitim programlarında, uluslararası kadrosu eşliğinde pratik uygulamaların yanı sıra lider olmanın temel gereksinimleri ve yeni liderlik rolleri anlatılacak.

Liderlik eğitiminin yanı sıra liderlik araştırmaları ve danışmanlığı yapacak olan Deloitte Liderlik Enstitüsü, aynı zamanda liderlik konferansları, çalıştayları düzenleyerek çeşitli yayınlara imza atacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüsnü Mustafa Özyeğin Orta Doğu Türkiye Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title