'Geleceğin Mimarları'na Seranit'ten Büyük Destek
'Geleceğin Mimarları' projesine, ünlü mimarlar tasarladıkları eserlerle destek oldular.
Seranit Yapı Grubu'nun 20. yılı kapsamında, tasarım ve mimarlık öğrencilerini desteklemek üzere başlatılan 'Geleceğin Mimarları' projesine, ünlü mimarlar tasarladıkları eserlerle destek oldular. Proje kapsamında altı ünlü mimarın, görsel boyutlarıyla fark yaratan ve içerdikleri mesajlarıyla dikkat çekici tasarımları 18 Mart 2013, Pazartesi akşamı Esma Sultan'da sergilendi.
Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Seranit Yapı Grubu, 20'inci yılı kapsamında başlattığı 'Geleceğin Mimarları' projesi için ünlü mimarlar Melkan Tabanlıoğlu, Mustafa Toner, Gökhan Avcıoğlu, Eren Yorulmazer, Hakan Ezer ve Dara Kırmızıtoprak'ın, mimarlık ve tasarım öğrencilerini desteklemek amacıyla tasarladığı eserler 18 Mart 2013, Pazartesi akşamı Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen gecede sergilendi.
Seranit Yapı Grubu İcra Kurulu Başkanı Hamdi Altunalan ve Seranit Yapı Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ece Ceylan Baba'nın ev sahipliğinde gerçekleşen geceye, projeye tasarımlarıyla destek veren Mustafa Toner, Gökhan Avcıoğlu, Eren Yorulmazer, Hakan Ezer, Dara Kırmızıtoprak, Murat Tabanlıoğlu'nun yanı sıra, projeye katkıları olan Aliye Simavi, Berrin Yoleri, Bettina Hakko, Derin Mermerci, Emre Toner ve Ruken Mızraklı katıldı. Türkan Sabancı, Merve Gürsel, Feryal Gülman, Revna Demirören, Celal – Şebnem Çapa, Mustafa Sarıgül, Saadettin Saran – Emek Külür, Turgut – Suzan Toplusoy, Etel Baler, Leyla Alaton, Hasan – Meral Kosif, Nurettin Hasman, İdil Fırat ve Gül – Murat Saygı gibi iş ve cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin renk kattığı gecenin sunuculuğunu ise Dolunay Soysert yaptı.
'Geleceğin Mimarları' projesine tasarımlarıyla ışık tutan altı mimara desteklerinden dolayı Seranit Yapı Grubu Başkanı Hamdi Altunalan tarafından plaket verildi. Berrin Yoleri de Vakıfa sağlamış olduğu destekten dolayı plaketini Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Prof. Ahmet Altınel'den aldı. Gecede sergilenen tasarımlar, ünlü mimarlar tarafından konuklara tanıtıldı.
Gecede bir konuşma yapan Seranit Yapı Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Ece Ceylan Baba konuşmasında: "Seranit Yapı Grubu olarak bu yıl 20. yılımızı kutluyoruz. Bu özel yılımızı, değerli bir dokunuşla, sektörümüze katmadeğer yaratacak geleceğimizin mimarlarını ve tasarımcılarını destekleyeceğimiz bir proje ile taçlandıralım istedik. Bu kapsamda her biri Türkiye'nin ayrı bir değeri olan altı ünlü mimar ile birlikte yola çıktık." diyen Baba, bu özel tasarımların yapılmasındaki ilk amaçlarının da, maddi zorluk yaşayan ve bu yıl üniversiteye başlayacak tasarım ve mimarlık öğrencilerini desteklemek olduğunu hatırlattı. Çağdaş Eğitim Vakfı aracılığıyla, tasarım ve mimarlık okuyacak 200 öğrenciye burs sağlayacaklarını ve projenin de dört yıl sürmesini hedeflediklerini sözlerine ekleyen Baba ayrıca; "Umarız projemizle, bugünün öğrencileri, yarının mimarları ve tasarımcıları, gelecekte ise şehirlerimizin siluetini değiştirmeye aday olacak bu gençlerimize bir ışık oluruz" dedi.
Çağdaş Eğitim Vakfı adına bir konuşma yapan Berrin Yoleri ise firmanın eğitime ve gençlere verdiği desteğin boyutundan bahsederek, projeyi İstanbul dışındaki üniversitelere de yaymayı amaçladıklarını, bu nedenle gelecek dönemde de yine Türkiye'nin önde gelen pek çok mimarını projeye dahil ederek desteklerini almak istediklerini açıkladı.
Görsel boyutlarıyla fark yaratan tasarımlar, içerdikleri mesajlarıyla da dikkat çekici
Serra ve Seranit ürünleriyle hazırlanan tasarımlar görsel boyutlarıyla fark yaratırken, içerdikleri mesajlarla da dikkat çekici özelliklere sahip. Sergiyi gezenlerin büyük beğenisini toplayan tasarımların ana malzemesi olan seramik, yine ilk kez kullanım alanı dışına çıkarak, sıradışı ve farklı yorumlandı.
Melkan Tabanlıoğlu, tasarımında çocuklar için, birçok işlevi biraraya getiren tekparça bir üniteden oluşan, boş zaman geçirme alanı için prototip geliştirirken, Mustafa Toner de tasarımında tüketim toplumunu eleştiren bir mesaj veriyor. Gökhan Avcıoğlu da eski dünya ile yeni dünyayı birbirine bağlayan bir portal tasarladı. Eren Yorulmazer ise tasarımını dünya sanat tarihine başarılarıyla adını yazdıran Leyla Gencer'e ithaf etti. Hakan Ezer'in eseri de umut ve hedeflerde büyük düşünmeyi ifade ediyor. Dara Kırmızıtoprak da endüstriyel malzemenin başarı ve anılarla oluşturduğu bir platform hayalini tasarımına yansıttı.
Minimalist tasarımlardan renkli çalışmalara, üç boyuttan düz beyaza kadar her zevke hitap edecek ürün çeşitliğine sahip Serra ürünleri, ünlü mimarların tasarımlarında ve ünlü isimlerin katkılarıyla yeniden hayat bulurken, dört yıl boyunca sürdürülmesi hedeflenen 'Geleceğin Mimarları' projesi, her yıl öğrencilerin eğitimlerini desteklemeyi sürdürecek.