Haberler

Geleneksel Hale Gelen Kahvaltılı Toplantıda Alman Siyasiler Türk Akademisyenlerle Buluştu

Abone Ol

Almanya'nın Heidelberg Kenti'nde Türk Akademisyenlerin Oluşturdukları, Heidelberg Siyaset ve Bilim Forumu?nun Düzenlediği ve Geleneksel Hale Gelen Kahvaltılı Toplantının Bu Ay Ki Konuğu Spd Avrupa Parlamentosu Milletvekili ve Avrupa Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu Üyesi Peter Simon ve Baden Württemberg Eyaleti Spd Parti Yönetim Kurlu Üyesi Petar Dracul Oldu.

Almanya'nın Heidelberg Kenti'nde Türk Akademisyenlerin oluşturdukları, Heidelberg Siyaset ve Bilim Forumu?nun düzenlediği ve geleneksel hale gelen kahvaltılı toplantının bu ay ki konuğu SPD Avrupa Parlamentosu milletvekili ve Avrupa Parlamentosu Türkiye dostluk grubu üyesi Peter Simon ve Baden Württemberg eyaleti SPD Parti Yönetim Kurlu üyesi Petar Dracul oldu.

Heidelberg, Tribu del Mar, Alte Eppelheimer Str. 50b, 69115 Heidelberg (im Landfriedhaus am Bahnhof) 'de gerçekleşen toplantıya yaklaşık 30 Akademisyen katıldı. Toplantıyı yöneten Forum başkanı Dr. Hasan Şeker 2007 yılında OECD, 2008'de Futureorg, 2009'da yine OECD ve 2010 da Konstanz üniversitesi tarafından yapılan ilmi araştırmaların neticelerini hatırlatarak Türklerin 1960?dan beri Almanya'da yaşamalarına rağmen, halen Alman toplumu tarafından sosyal, eğitim ve istihdam alanında dışlandıklarını ve hükümet tarafından bu konuda sistematik ve etkin toplumsal mücadelenin halen eksik olduğunu ifade eden Şeker, 'Dışlanmaların sürekli basın ve siyesetciler tarafından iddia edildiği gibi, sadece bu ülkeye sonradan göç etmiş, almanca bilmeyen, eğitim seviyesi düşük olanlar ve alman toplumu ile ilişki kurmakta zorluk çekenler değil, bu ülkede doğmuş ve üniversite eğitimini burada tamamlamış olan Türklerin aynı şekilde dışlanması ve haksızlıkların hedefi olduğunu, dışlanmanın alman toplumu içerisindeki yabancılara karşı derin bir ön yargının sonucu olduğunu 'söyledi.

SİYASİ PARTİLERE ÜYE OLUN

Akademisyen katılımcılar tarafından da isminden ve inancından dolayı tedavisinin alman doktor tarafından reddedilen Cihat Çelik meselesini dile getirildi. Bu tür dışlanmalara karşı çıkarılan yasaların alman devletinin resmi kurumları tarafından uygulanmadığı ve dolayısıyla bir hukuk devleti açısından kaygı verici olduğu Forum üyeleri tarafından eleştirildi. Devletin bu ilgisizliğinin yabancı düşmanlığına adeta davet çıkardığı belirtildi.

Sırp asıllı olan Dracul'da, 'benzer dışlanmalarla karşılaştığını ama bu önyargıların şahsını olumsuz etkilemediğini, tam tersine daha çok mücadele etmem için kendimi kamçıladı'dedi

TÜRKLERİ SİYASET YAPMAYA DAVET ETTİ

Peter Simon ve Petar Dracul bu dışlanmaların ancak siyasete aktif katılım ve aktif mücadele ile aşılabileceğini vurgu yaptılar ve Türkleri, hangi partide olursa olsun, siyasi alanda daha aktif olmaya çağırdılar.

Peter Simon, 'meselenin sadece haksızlıkta yakınmakla dışlanmaların aşılamayacağını özellikle Türklerin ?kurban rolünden? kurtulması gerekir ve siyasi alanda daha aktif olmaları siyasi partilere üye olmalı buralarda haksızlıkları dile getirin 'dedi.

Forum üyeleri, Eyalet-Meclisinde olsun ister Federal-Mecliste çok sayıda Türk kökenli siyasetciler mevcut olmasına rağmen hiç birinin dışlanma konusu ile yakından ilgilenmediğini ve bu alanda toplumsal ilerleme kayıt edilemediğini vurguladılar. Hatta bazı Türk kökenli siyasetcilerin Türklere yönelik önyargıları kullanarak Alman toplumunda oy avcılığı yaptıkları belirtildi. Forum üyeleri SPD'nin, Peter Simon ve onun gibi siyasetcilerin entegrasyon sürecini sadece seçim vakti değil sürekli gündemde tutmaları gerektiğini belirttiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title