Haberler

Gelini Baba Evinden Deveyle Aldı

Abone Ol

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gelin almaya davul Zurna ve deveyle almaya gelinmesi - Baba evinden gelinin alınması- Damat muhtar İsmail Akça ile röportaj - Gelin Huriye Gökgür (Akça) ile röportaj- Aytekin Kaya ile röportaj Gelini baba evinden deveyle aldı- Aydın'ın İncirliova ilçesine bağlı Erbeyli mahallesinin muhtarı İsmail Akça, hayatını birleştirdiği Huriye Gökgür'ü baba evinden deve ile aldı İncirliova ilçesine bağlı Erbeyli Mahallesi'nin muhtarı İsmail Akça (41), hayatını birleştirdiği Huriye Gökgür'ü (25) baba evinden deve ile aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gelin almaya davul Zurna ve deveyle almaya gelinmesi - Baba evinden gelinin alınması- Damat muhtar İsmail Akça ile röportaj - Gelin Huriye Gökgür (Akça) ile röportaj- Aytekin Kaya ile röportaj Gelini baba evinden deveyle aldı- Aydın'ın İncirliova ilçesine bağlı Erbeyli mahallesinin muhtarı İsmail Akça, hayatını birleştirdiği Huriye Gökgür'ü baba evinden deve ile aldı İncirliova ilçesine bağlı Erbeyli Mahallesi'nin muhtarı İsmail Akça (41), hayatını birleştirdiği Huriye Gökgür'ü (25) baba evinden deve ile aldı.Akça, gazetecilere yaptığı açıklamada, devecilik kültürünün Aydın'da büyük öneme sahip olduğunu, bu nedenle gelini deve ile götürmek istediğini söyledi. Gelini kimisinin araba, kimisinin fayton, kimisinin ise atla götürdüğüne işaret eden Akça, kendisinin farklılığa imza atmak istediğini dile getirdi. Akça, "İlerleyen yaşıma rağmen uzun süre evlenmedim. Evlendiğimde hayalim, gelini evinden deve ile almaktı. Sonunda bunu gerçekleştirdim. Davul, zurna eşliğinde, deve ile gelinimizi baba evinden aldık. Çok mutluyum" diye konuştu. Gelin Huriye Gökgür ise deveyi görünce şaşırdığını, büyük heyecan yaşadığını ifade etti. - "Yörük kültürünün bir parçası"Öte yandan devenin sahibi, Türkiye Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu İkinci Başkanı Aytekin Kaya ise gelinin baba evinden bu şekilde alınmasının yörük kültürünün bir parçası olduğunu anlattı. "Develerimizi kışın güreştirip kış turizmine katkı sağlarken, yazın ise sünnet, düğün cemiyetlerinde kullanarak geleneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz" diyen Kaya, "Aydın'da 40-50 yıl önce gelinler deveyle baba evinden alınırdı. Bu uygulama, yörük kültürünün bir parçası. Unutulmaya yüz tutmuş geleneğimizi, muhtarımızın düğününde yeniden hatırlattığımız için memnunuz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Akça İncirliova Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title