Haberler

Genç Girişimci Gelişmiş Ekonomi Projesi start aldı

Güncelleme:
Abone Ol

Genç Girişimci Gelişmiş Ekonomi Projesi proje ortaklarının katılımı ile yapılan tanıtım töreni ile başladı.

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, MARKA, KOÜ, GTÜ, KOSGEB, Kent Konseyi ve İŞKUR'un paydaşları arasında yer aldığı Genç Girişimci Projesi kamuoyuna tanıtıldı.

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Kent Konseyi, KOSGEB ve İŞKUR ortaklığında, "Genç Girişimci Gelişmiş Ekonomi" konulu projenin startı KOÜ Umuttepe Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi. Törene Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, KOSGEB Müdürü Kamil Atacan Yücelen, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm ve Kocaeli Üniversitesi öğrencileri katıldı.

GİRİŞİMCİ RUHU ÖNEMSİYORUZ

"Genç Girişimci Gelişmiş Ekonomi" projesinin tanıtım töreninde konuşan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün katma değeri yüksel ürünlerin geliştirilmesinde girişimci ruhun önemine vurgu yaparak, "Ülkemizin yaklaşık ihracat değeri 1,5-2 $/kg'dır. Bu değerin düşük olması katma değerli ürünlerin ihraç edilmemesinden kaynaklanmaktadır. Katma değerli ürünler, Ar-Ge niteliği olan patentli ürünlerdir. Girişimci ruha haiz olan bireyler, sürekli yeni araştırma konuları edinip, ihtiyaç ve maliyet analizlerini yapan, fikirlerini hayata geçiren kişilerdir. 2000'lerin başından bu yana marka olmuş tüm girişimcilerin başarı hikâyelerinde bu temel kilometre taşlarını görmek mümkündür. Bu yetenek, ancak doğru tekniklerin kullanıldığı bir eğitim sistemi ile kazanılacaktır. Biz, eğitimciler olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Geleceğin Türkiye'sini oluşturmada "Genç Girişimci Gelişmiş Ekonomi" projesini çok önemli buluyorum. Bu program kapsamında girişimcilik eğitimi alacak tüm gençleri kendi şirketlerini kurmaya davet ediyorum. Ülkemizin sağladığı tüm imkânları kullanarak, doğru ekosistemde hareket ederek, başarılı olacağınıza güvenim sonsuz." şeklinde konuştu.

Girişimci öğrenciler hedefleniyor

Diğer protokol konuşmalarının ardından genç girişimci Özgür Bayraktar girişimci de olması gereken özelliklerden bahseden sunumunu gerçekleştirdi. Projenin hedef kitlesini; Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi'nde öğrenim gören ön lisans/lisans/yüksek lisans/doktora programlarındaki son sınıf öğrencileri oluşturuyor. Projeyle bin öğrenciye 40 saatlik bir eğitim programı düzenlenmesi hedefleniyor. Eğitimin 32 saatlik kısmının "Uygulamalı Girişimcilik" ve 8 saatlik kısmının "Proje Döngüsü Yönetimi ve "Özgeçmiş Hazırlama" üzerine olması planlandı. 2016 yılı içerisinde 25 kişilik sınıflar halinde toplamda 8 sınıfa ve 200 katılımcıya eğitim verilecek. Eğitime katılan öğrencilere İŞKUR tarafından eğitim süresi boyunca cep harçlığı verilecek. Başvurular internet ortamında alınacak olup, proje ortaklarının resmi internet adresi olan http:\\icindekigirisim.marka.org.tr adresinden ilgili başvuru formuna erişilebilecek. Sonrasında eğitimlere başlanacak ve eğitimlerin bitiminde katılan ve başarılı olan öğrencilere KOSGEB onaylı 'Eğitim Katılım Belgesi' verilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kocaeli Üniversitesi Haluk Görgün Gebze Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title