Genç Müsiad'dan 'Bilinçli Aile İdeal Gençlik' Semineri
Malatya Genç MÜSİAD tarafından gerçekleştirilen ‘Bilinçli aile ideal gençlik’ programına konuşmacı olarak Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan katıldı.
Malatya Genç MÜSİAD tarafından gerçekleştirilen 'Bilinçli aile ideal gençlik' programına konuşmacı olarak Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan katıldı. Sinevizyon gösterimi ve Kuran'ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Genç MÜSİAD Malatya Başkanı Barış Yılmaz, MÜSİAD'ın güçlü bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade ederek, "2002 yılında MÜSİAD yönetimi tarafından alınan karar ile genç, idealist ve kararlı bir grup genç tarafından kurulan Genç MÜSİAD, kuruluş gayesine layıkıyla hizmet ederken yurt içi ve yurt dışı teşkilatlanmaları ile toplamda 4 bine yakın üye sayısına ulaşmıştır. Genç MÜSİAD, hayata geçirdiği projeler ile girişimci potansiyeli ile genç ve dinamik gücü ile yüreklerimize aydınlık yarınların tohumunu ekmiştir" şeklinde konuştu.
MÜSİAD Şube Başkanı Hüseyin Kalan ise programa katılan herkese teşekkür ederek, bilinçli aile ve ideal bir gençliğin oluşması noktasında tüm topluma görevler düştüğünü söyledi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'da Genç MÜSİAD üyelerini kutlayarak, "Arkadaşlarımız bir yandan sahada ekonomik mücadele veriyorlar. Kaliteli üretim, en güzel pazarlama, en iyi hizmeti vermek için mücadele veriyorlar. Ama diğer taraftan da hem MÜSİAD üyelerine hem de Malatyalı kardeşlerimize aile ile ilgili tarih ile ilgili gelecek ile ilgili bu tür programlar organize ediyorlar" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan sahne aldı. Bilinçaltının önemine değinen Aslanhan, özellikle günümüzde gençlerde görülen birçok sıkıntının bilinçaltından kaynaklandığını söyledi. Türkiye'de bilinçaltının çok önemsenmediğini dile getiren Aslanhan, "Doğduğu andan itibaren farkında olmadan biz anne babaların çocukların bilinçaltına gönderdiğimiz bilinçaltı mesajlar var. Biz bilinçaltını maalesef önemsemiyoruz. Çocuk anne karnında 4 aylık iken bilinçaltı devrededir. Dışarıdan gelen sesleri, mesajları almaya başladı. Demek ki çocuk eğitimi öyle anaokulunda başlamıyor, anne karnında başlıyor" ifadelerine yer verdi.
Çocukların daha anne karnındayken dışarıdaki söylemlerden etkilendiğini kaydeden Aslanhan, "Diyorlar ki bir bayan çocuğuna hamileyken, baba çağırıyor, bağırıyor, kızıyor, dövüyorsa ve anneye şiddet uyguluyorsa o çocuğun dünyaya geldiğinde babasına karşı ön yargılı olduğu tespit edilmiş durumda. Anne- babanın istemeden dünyaya getirdiği çocuklar doğduktan sonra anne- babanın başına istisnasız beladır. Çocuk anne karnındayken her şeyi duyar ve o anne babanın başına bela olur" diye konuştu. - MALATYA