Haberler

Genç Piyanist Lara Melda, İstanbul'da Konser Verecek

Abone Ol

Uluslararası müzik otoriteleri tarafından geleceğin piyanistleri arasında gösterilen Lara Melda, konser vermek üzere Türkiye'ye geldi.

Uluslararası müzik otoriteleri tarafından geleceğin piyanistleri arasında gösterilen Lara Melda, konser vermek üzere Türkiye'ye geldi.

Londra'da yaşayan Türk asıllı 19 yaşındaki Melda, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, yarın akşam Zorlu Center PSM'de piyano resitali vereceğini söyledi.

Melda, dünyaca bilinen Türk piyanist İdil Biret'in ?veliahtı olarak gösterilmesinin de kendisi açısından onur verici olduğunu dile getirerek, "Konserimi gerçekleştireceğim Zorlu Center gibi mekanların Türkiye'de açılması müzik açısından önemli bir gelişme oldu. İnternetten gördüğüm kadarıyla çok güzel bir yer olmuş. Artık sık sık konser için Türkiye'ye gelebilirim" ifadelerini kullandı.

16 yaşında birincilik kazandı

Lara Melda, 2010 yılında, "Saint-Saens Piyano Konçertosu No.2" adlı eseri icra ederek, BBC Genç Müzisyenler yarışmasında birincilik kazandı. Melda, ayrıca Kadir Has Üniversitesi tarafından "Umut Veren Genç Sanatçı" ödülüne de layık görüldü.

Uluslararası alanda da üne kavuşan Melda, Kirill Karabits ile birlikte Kuzey Senfoni, Leeds Senfoni, Watford Filarmoni, Maidstone, Aylesbury, Royal Tunbridge Wells ve Worthing Senfoni Orkestrası gibi İngiltere'nin en önemli orkestralarıyla konçerto performansları sergiledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Piyanist Türkiye Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title