Gençlerden Güç Birliği
Bursa Kent Konseyi, Üniversite Gençleri İle Olan İşbirliğini Artırmak Amacıyla Üniversite Topluluklarının Üyeleriyle Bir Araya Geldi.
Bursa Kent Konseyi, Bursa'da okuyan gençlerle Gençlik Meclisi arasındaki işbirliğini güçlendirmek amacıyla Uludağ Üniversitesi'nde faaliyet gösteren öğrenci topluluklarının üyeleriyle bir araya geldi.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Yıldırım Bayezid Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Genel Sekreter Enes Keskin, Gençlik Meclisi Başkanı Başak Saygı, gençlik meclisi üyeleri ve üniversitedeki öğrenci topluluklarının üyeleri katıldı.
Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Başak Saygı, Gençlik Meclisi'nin 1996 yılında kurulduğunu ve Bursa'nın en geniş katılımına sahip gençlik platformu olduğunu söyledi.
Saygı, gençlerin sorunlarını tespit edip, çözüm bulunmasına destek olan Gençlik Meclisi'nin, bu sene Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından Türkiye'nin en iyi gençlik meclisi ödülüne layık görüldüğünü hatılattı. Bu gururla çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Saygı, "Paydaşlarımız olan üniversite öğrenci topluluklarıyla da daha güçlü bağlar kurmak istiyoruz. Bundan sonra işbirliği içerisinde daha iyi işlere imza atacağımıza, gençlerin sıkıntılarına daha fazla eğileceğimize inanıyorum" diye konuştu.
"İşbirliğini önemsiyoruz"
Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ise Kent Konseyi'nin gerçekleştirdiği etkinliklerle ülkeye örnek olduğunu ifade ederek, "Görevde bulunduğumuz 16 ay içerisinde meclislerimiz ve 31 ayrı çalışma grubumuzla bin 100 etkinlik düzenledik. Türkiye'nin birçok yerinde kent konseyleri henüz yeterli düzeyde çalışmıyor. Oysa kent konseyleri sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar için şanstır" dedi.
'Biz muhabbet fedaileriyiz, husumete vaktimiz yoktur' prensibini benimsediklerini söyleyen Başkan Pala, "Bursa Kent Konseyi'nde ideolojik bir yapı bulunmamakta ve her kesime hitap edilmektedir. Başka şehirlerden Bursa'ya gelen öğrenciler, memleketlerine döndüğünde kent konseylerini sorgulasınlar. Daha aktif çalışması için kent dinamiklerini harekete geçirsinler.
Bu yüzden gençlik meclisimiz ile üniversite toplulukları arasındaki işbirliğini önemsiyoruz" şeklinde konuştu.
Öte yandan Başak Saygı'nın meclis çalışmalarını anlatan bir sunum yaptığı toplantıda, Ayşe Hacıoğlu da 2008 yılında Türkiye'nin de dahil olduğu Avrupa Bilgi Paylaşım Ağı (Eurodesk) hakkında bilgiler verdi. Üniversiteden gelen topluluk üyeleri de kendilerini tanıtarak, çalışmalarla ilgili görüşlerini paylaştı.