Haberler

Genel Sekreter Hızır, Yasal Mücadelesini Sürdürüyor

Abone Ol

İçişleri Bakanlığı onaylı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı kararıyla Genel Sekreterlik görevinden alınan ve uzman kadrosuna atanan eski Genel Sekreter Ersu Hızır pes etmedi.

İçişleri Bakanlığı onaylı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı kararıyla Genel Sekreterlik görevinden alınan ve uzman kadrosuna atanan eski Genel Sekreter Ersu Hızır pes etmedi. Hızır, İçişleri Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi aleyhine İzmir 3'üncü İdare Mahkemesi'nde, kendisiyle ilgili işlemin yürütmesinin durdurulması ve iptali davası açtı.

Bir internet sitesi yazarı üleyman Gençel'in, Hızır'la yemek yediği ve Hızır'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da kapsayan belediye ve bağlı şirketleriyle ilgili iddiaların yeraldığı yazısıyla 8 ay önce başlayan süreç bitmedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından güven bunalımına düştüğü gerekçesiyle Eylül 2010'da yetkileri alınan Ersu Hızır, İzmir 2'inci İdare Mahkemesi'nde yürütmeyi durdurma davası açtı. Mahkemenin 'yürütmeyi durdurma' kararı vermesine karşın, İçişleri Bakanlığı'nın Büyükşehir Beldeyesi'nin kararını onaması üzerine İzmir Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararını bozdu. İçişleri Bakanlığı'nın onayıyla Genel Sekreterlik görevi ve kadrosunu kaybeden Hızır, uzman kadrosuna atandı. Genel Sekreterlik görevine Pervin Şenel Genç getirildi.

YARGISIZ İNFAZ İDDİASI

Ancak Ersu Hızır, mücadelesini bırakmadı. İçişleri Bakanlığı kararından sonra harekete geçen Hızır, yeni bir dava daha açtı. İzmir 3'üncü İdare Mahkemesi'nde İçişleri Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi aleyhine açılan davada Hızır, kendisiyle ilgili yapılan işlemlerin yürütmesinin durdurulması ve iptalini talep etti. Hızır'ın dava dilekçesinde, görevden alınmayla ilgili yazılan yazıda disiplin cezası verecek bir suça rastlanmadığı ve açılan davayla ilgili bilgi de verilmeyen İçişleri Bakanlığı'nın eksik bilgilendirildiği ve yanıltıldığı ileri sürüldü. Büyükşehir Belediyesi'nin Bakanlığa yazdığı yazıda yer alan, "Açılan davalar ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın, oluşan güven bunalımını ortadan kaldıracak bir sonuç doğurmayacaktır" tavrı, Hızır'ın dilekçesinde 'yargısız infaz' diye yorumlandı.

YARDIMCISI DA 'MOBBİNG' DAVASI AÇTI

Hızır'dan sonra güven bunalımına düştüğü gerekçesiyle görevden alınan Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser, mahkeme kararıyla göreve dönmesinden sonra odasının yerinin değiştirilmesini, yetkilerinin ve bağlı birimlerinin alınmasını, dışlanmasını gerekçe göstererek Başkan Kocaoğlu aleyhine mobbing davası açmıştı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title