Haberler

GESİAD Balıkesir Tapu Sicil Müdürünü Misafir Etti

Abone Ol

GESİAD'ın Yapı ve İnşaat Komisyonu üyeleri aylık vizyon toplantılarının II. sinde, Balıkesir Tapu Sicil Müdürü Sayın Atilla Eren'i misafir etti.

GESİAD Başkanı Ergin AKYILDIZ Atilla EREN'e ve toplantıya katılan üyelere GESİAD'ın yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi verdi. GESİAD bünyesinde Otomotiv, Sanayi, Yapı ve İnşaat, Genç Girişimciler, Tarım ve Hayvancılık komisyonlarının kurulduğunu, Tekstil ve Mobilyacılık Komisyonu'nun kurulum aşmasında olduğunu, kurulan komisyonların aktif olarak faaliyetler gerçekleştirdiğini bildirdi.

İnşaat Komisyonu Başkanı Levent ÇEÇEN komisyonlarının aktivitelerinden bahsetti. Tuskon'un dış ticaret zirvelerine katıldıklarını, Cumhurbaşkanımızla beraber Kazakistan ve Kırgızistan'a ziyaretler gerçekleştirdiklerini, Fas, Güney Afrika ve Mozambik'e iş ziyareti gerçekleştirdiklerini, dernek olarak bağlı oldukları federasyonunun inşaat ve yapı komisyonu yönetim kurulunda kendilerinin de bulunduğunu, Balıkesir'deki işadamlarına vizyon olması için TT Arena Galatasaray Stadını inşa eden ve Uzunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Numan UZUN'a Balıkesirli işadamlarımıza yönelik yapılan seminere katılımını sağladıklarını, aylık olarak düzenledikleri vizyon toplantılarının ilkinde Vakıflar Bölge Müdürü Muhammed Şakir ERARI'yı misafir ettiklerini ve bugün ise vizyon toplantılarının II. sinde Tapu Sicil Müdürü Atilla Eren'i misafir etmekten onur duyduklarını bildirdi.

Tapu Sicil Müdürü Atilla Eren ise Türkiye'nin birçok ilinde görev yaptığını, Trabzon'da görev yaparken sivil toplum kuruluşlarının çok özverili ve birbirlerine destek olur şekilde çalıştıklarını, bu yüzden Trabzon'un marka bir şehir olduğundan bahsederek kurumundan şu şekilde bahsetti. "Balıkesir'e tayinim çıktığında büyük bir şehir'e geldiğim için memnuniyet duydum fakat Valilik binasının giriş katında bulunan Tapu ve Kadastro Müdürlüğünü görünce şehre paralel modernlikteki bir görünümde olmaması nedeniyle şaşırdım. Bina kullanım olarak kötü bir haldeydi. Memurlarımızın verimli bir çalışma ortamları olmadığını, işlemleri görülen vatandaşların ayakta beklediklerini gördüm. Bazen işlemlerin günlerce sürüyor ve dolayısıyla kurumumuzun saygınlığı vatandaşlarımızın gözünde zedelenmekteydi. Sayın Valimiz Yılmaz Arslan ve Genel Müdürümüzün katkıları sayesinde Özel İdare Binasının 4. katına taşındık. Yeni binaya taşındıktan sonra Tapu Sicil Müdürlükleri birleştirildi ve kuruma müdür olarak atandım. Şu anki binamızda 11 tane personel çalışmaktadır. Ancak bu personel sayısının talep edilen işleri yetiştirmekte yeterli olamamakta, dolayısiyle yeni personele ihtiyacımız vardır. Tapuda işlemlerini yaptıracak vatandaşların randevularını isterlerse tkgm.gov.tr web adresinden online olarak ya da eskisi gibi bizzat Tapu Sicil Müdürlüğe direk başvurup sıramatik cihazlarından numara aldıktan sonra çok daha modern ve fonksiyonel uygulamalarla işlemlerini yaptırabilirler. Takibinde TAKBİS sistemi ile taşınmazlarla ilgili bilgiler kontrol edilip, başvuru belgesini engelleyici bir durum ya da evrak eksiği yok ise iki suret hazırlayarak, talep sahibinin cep telefon numarasını ve imzası alınmak suretiyle bir suretini talep sahibine vermekteyiz. Başvuru sahipleri kendilerine bildirilen saatte kuruma geri gelerek evrakları alabilirler. Binada bekleme zaruretleri yoktur. Beklemek isteyenlerin bekleme salonunda misafir etmekteyiz. Misafirler için ücretsiz çay ve kahve makineleri koyduk, vatandaşların kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlamaya çalışmaktayız. Vatandaşların en çok karşılaştıkları sıkıntılardan biri fotoğraflarının eksik olmasıdır. Bu yüzden binaya bir foto kabin hizmeti uygulamaya koyduk. Buradan vesikalık fotoğrafını anlık olarak çekip bekleme süresini kısaltmaktayız. Başvurusu onaylanan işlemlerde artık müdür yardımcılarımız da yetkili olarak işlem yapabilmekte bu da hızlanmamızdaki en önemli faktörlerden biridir. İstenilen evrakları eksiksiz olan vatandaşların 2 saat içinde işlemleri bitmektedir. Devam etmekte olan her işlemden başvuru sahibi SMS yolu ile bilgilendirilmektedir."

Balıkesir Tapu Sicil Müdürlüğünün bu haldeyken, bölgenin fiziksel şartlar ve hizmet yeterliliği olarak en iyi hizmet veren kurumlardan biri olduğunu bildiren Eren, Genel Müdürlüklerince daha iyi hizmet vermek için, TKGM Etik Komisyonu oluşturulduğunu, bu komisyonun sürekli olarak müdürlükleri kontrol ettiklerini, her müdürlüğe döner sermayeden ihtiyacına göre yardım yapıldığını bildirdi. Ayrıca Genel Müdürlüklerince stratejik planlama ekibi kurulduğunu ve aynı zamanda tapu arşiv kitabı oluşturulduğunu belirtti. Tüm bu çalışmaların vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek maksadıyla yapıldığını bildirdi.

GESİAD Başkanı Ergin Akyıldız, Tapu Sicil Müdürü Atilla Eren'e "geçiş dönemlerindeki çalışmaların doğal olarak işlem sürecini aksatıyor gibi göstersede yapılan takdire şayan özverili çalışmalar ve modernitenin kurumda katalizör etkisi gösterdiğini" söyleyerek Sayın Eren ve kurumda çalışan tüm personelinin sarfettikleri emekleri için şükran duygularını sundu. Tapu Sicil Müdürü Atilla Eren ise kurumunu tanıtma fırsatı verdiği için GESİAD'a teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title