Giaf Onursal Başkanı Özmen: Türkiye'nin Etnik Kimlik Sorunu Yok
Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu (GİAF) Onursal Başkan Erhan Özmen, siyasiler başta olmak üzere toplumun her kesimini sağduyuya çağırarak, Türkiye'nin etnik kimlik sorunu olmadığını söyledi.
Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu (GİAF) Onursal Başkan Erhan Özmen, siyasiler başta olmak üzere toplumun her kesimini sağduyuya çağırarak, Türkiye'nin etnik kimlik sorunu olmadığını söyledi.
GİAF'ın Mersin Sultaşa Otel'de yapılan Yüksek İstişare Kurulu toplantısına Güney ve Güneydoğu Anadolu'daki GİAF dernekleri başkaları katıldı. Toplantıda söz alan GİAF Onursal Başkanı Erhan Özmen, son günlerdeki gelişmeler nedeni ile toplum olarak büyük bir aymazlık görüldüğünü söyledi. Özmen, Türkiye'de 77 milyon kişinin mutsuz, huzursuz ve rahatsız olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Bugün hepimizin maruz kaldığı üzüntülü tablonun altında ne var? Bu tablonun altında hiç bir şey yok. Bu tablonun altında elle tutulur bir şey varsa lütfen söylesinler. Türkiye olarak bir eşikteyiz. Nasihat mi, yoksa musibet mi istiyoruz? Sadece kendi dünyamız yok. 7 milyar 100 milyon insanın yaşadığı 190 devlet var. Kendi dünyalarını kuran ülkeleri görüyoruz. Bir tarafta akıllı hareket eden, bir tarafta dünyada egemen olmaya çalışan, ekonomik, siyasi ve sosyal anlamda dünyayı yönetenler var. Bir tarafta da maalesef bu aklı kullanamayan, akılsız davranan ve kendi içerisinde 4'e 5'e bölünen hemen burnumuzun dibinde ülkeler var. Biz ne istiyoruz, neyi hedefliyoruz? Örneğin ABD'de yaşayan 316 milyon arasında ABD'li sayı kaçtır? Sorun bu mu? Sorun Türkiye'de etnik nüfus mu? Böyle bir sorun yok. Dünyada da böyle bir sorun yok. Sadece bunu tercih edenlerin sorunu var. ABD, Türkiye için bir örnek ve nasihat olmalıdır. Bu bizim de tercih edebileceğiz bir model olmalıdır. Avrupa Birliği'nde (AB) de 28 ülke var. AB'de 520 milyon insan elini kollunu sallayarak geziyor. Hiç bir sorunları yok. Bir tarafta ABD, bir tarafta AB, diğer bir tarafta komşularımız Suriye ve Irak var. Bakın nereden nereye geldik. Bugün Suriye ve Irak kaça bölündü? Lütfen ayağa kalkıp, kendimize gelelim, çevremize, dünyaya bakalım. Kendimize dünyamız yok. Eğer dünyamızı kurmaya kalkarsak, Suriye ve Irak örneği var. Böyle bir dünya yok. Biz bunu istemiyoruz. Bizim için en önemli değer insandır. Bu AB için de, ABD'de içinde aynı fakat Suriye'ye Irak için aynı değer değildir. Her gün her yerde onlar ve yüzlerce insan ölüyor. Biz ne Irak'ız ne de Suriye'yiz. Bugün bizim canımız, ciğerimiz yandı. Biz bölgedeki bin işadamını temsilen bir araya geldik. Bu nedenle aldığımız kararla daha fazla kol kola olacağız daha fazla bir arada olacağız. Onun için Türkiye'de etnik kimlik sorunu asla yoktur. Biz 77 milyon olarak kardeşiz, dostuz, birbirimize de son derece de samimiyiz."
Türkiye'nin bir seçim sürecine girdiğini ifade eden Özmen, sözlerini şöyle sürdürdü:
"1 Kasım seçimlerinde siyasilerimizden, STK'larımızdan, halkımızdan şunu bekliyoruz; lütfen yanlış yapmayın. Herkes görevini yapsın. İş dünyası olarak asla çarkların durmasına müsaade etmeyeceğiz. Sanayi de üretmeye, yatırımlara devam edeceğiz. Asla ilimizi, bölgemizi terk etmeyeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin. Diğer STK'lardan da aynı duyarlılıkla bunu bekliyoruz. Bu sağduyu çağrısını siyasi partilerimize de yapıyoruz. 7 Haziran seçimlerini geçtik, önümüzde 1 Kasım seçimleri var. 7 Haziran'da çıkan sonuçlar bugünün sebebi değil ama etkisi var. Lütfen 1 Kasım seçimlerinden çıkan sonuç ne olursa olsun tüm siyasi partilerimiz hepimizin sonucu olacaktır. Demokrasi, hukukumuzun sonucu ve bizim tercihimizdir. 1 Kasım'da çıkacak sonuca ve sandığa giden 77 milyon insana herkes saygı duysun. Seçimlerden sonuç bekliyoruz. Yeni kurulacak hükümet, hükümetimizdir, Yeni görev alacak arkadaşlar da bizim temsilcimizdir. 1 Kasım'da bu yaşadıklarımızı bir daha yaşamak istemiyoruz. Çünkü biz aydın bir toplumuz." - Mersin