Haberler

Gilead Sciences Türkiye, Akademik ve Klinik Gelişmeyi Hedefleyen Yenilikçi Projeleri Desteklediği...

Abone Ol

'gilead Türkiye Fellowship Programı?, HIV, Hepatit B, C ve İnvaziv Fungal hastalıkları konusunda tedavi edici yeni fikirlerin geliştirilmesini, keşfedilmesini ve yayılmasını sağlayacak, akademik ve klinik gelişmeyi hedefleyen yenilikçi projelere destek vermeye başladı.

'gilead Türkiye Fellowship Programı?, HIV, Hepatit B, C ve İnvaziv Fungal hastalıkları konusunda tedavi edici yeni fikirlerin geliştirilmesini, keşfedilmesini ve yayılmasını sağlayacak, akademik ve klinik gelişmeyi hedefleyen yenilikçi projelere destek vermeye başladı.

Gilead Türkiye Fellowship Programı

Tüm başvurular Gilead Türkiye Fellowship Programı internet sitesi aracılığıyla online olarak gerçekleştirildi. Başvuru sahibinin, başvuru alanıyla ilgili olan mevcut klinik veya araştırma faaliyetleri, projeye duyulan ihtiyacı destekleyen veriler, proje hedeflerini karşılaması gereken spesifik, ölçülebilir, elde edilebilir, gerçekçi ve zamana duyarlı proje dönüm noktaları ve eylem adımları programa kabul edildi. Uygun bulunan projeler, sadece kar amacı gütmeyen kurumlara, mevzuat, AİFD (Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği) Tanıtım İlkeleri'ne ve usule uygun olarak belirlendi.

Türkiye'nin önde gelen doktorlarından oluşan komitenin değerlendirmesi ile 'Gilead Türkiye Fellowship Programı'nda, akademik ve klinik gelişmeyi hedefleyen yenilikçi 8 projeye toplam 300.000 TL destek verildi.

Gelişen Tedaviler, İyileşen Hayatlar

Tüm dünyada ölümcül hastalıklara yakalanmış hastaların bakımında gelişme sağlamayı amaçlayan 'Gilead Sciences Türkiye?, destek gören bilimsel projeleri 19 Şubat Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu.

Proje sunumlarının ve konuşmaların gerçekleştiği basın toplantısında önemli veriler paylaşıldı.

Gilead Sciences Türkiye Genel Müdürü Dilek Böke yaptığı açılış konuşmasında projeye ilgi gösteren hekimlere ve değerlendirme komitesine teşekkür ederek, Gilead Türkiye Fellowship Programı'ndan edinilecek bilgi ve deneyimlerin ülkemizin akademik, sosyal ve klinik

gelişimine katkı sağlamasını umduklarını vurguladı. Önümüzdeki yıllarda da akademik ve klinik gelişmeyi hedefleyen bu yenilikçi projelere desteklerinin artarak süreceğini belirtti.

HIV önlenebilir bir hastalıktır...

Prof. Dr. Serhat Ünal, HIV/AIDS hastalığının 30 yıldır büyük bir hızla yayıldığını ve yeterli koruma önlemlerinin alınmadığı ülkelerde yayılmaya halen devam ettiğini vurgularken 'ülkemizde ilk defa 1985 yılında üç HIV/AIDS vakası olduğu bildirilmiş, daha sonra her yıl vaka sayılarında giderek artma gözlenmiştir' diye belirtti. Serhat Ünal paylaştığı rakamsal veriler ile Türkiye'deki duruma dikkat çekti. 'T.C. Sağlık Bakanlığı Haziran 2013 verilerine göre ülkemizde 6802 HIV/AIDS hastası bulunmaktadır. En sık görülen bulaşma yolu korunmasız yapılan heteroseksüel cinsel temas (%46.1), ikinci sırada homoseksüel cinsel temas (%9.9), üçüncü sırada ise damar içi uyuşturucu madde kullananların ortak paylaştığı enjektör (%1.9) gelmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık görülen 20-49 yaş arasında görülmektedir' diyerek ülkemizdeki HIV/AIDS hastalığı hakkında bilgi verdi.

Kronik hepatite bağlı siroz ve karaciğer kanserinden kayıplar...

Prof. Dr. Fehmi Tabak yaptığı konuşmada HBV enfeksiyonunun dünya ve ülkemiz açısından öneminden bahsetti. Dünyada ölüm nedeni olan HBV enfeksiyonu hastalığının yedinci sırada yer aldığını, 2013 yılında Kronik Hepatit B veya C nedeniyle tahmini ölüm sayısının 1.250.000 olduğunu belirtti. 'Türkiye'de yaklaşık olarak 2-3 milyon taşıyıcı var, taşıyıcıların yaklaşık %75'i sağlıklı taşıyıcı olup, tedavisiz izlenmektedi. Geri kalan %25'i ise siroza ve karaciğer kanserine dönüşme potansiyeli olan Kronik Hepatit B tanısı bulunan ve tedavi gereksinimi olan hastalardır. Ülkemizde her yıl yaklaşık 5.000-10.000 kişi kronik hepatite bağlı siroz veya karaciğer kanserinden kaybedilmektedir' diyerek önemli uyarılarda bulundu. En önemli sorun farkındalık...

Prof. Dr. Sabahattin Kaymakoğlu konuşmasında Hepatit C hastalığı hakkında bilgi vererek, dünyada 170 milyon kronik Hepatit C hastası olduğunu söyledi. Türkiye'de anti-HCV (+) hasta sayısının 650.000, Anti-HCV pozitifliğini bilenlerin oranının ise sadece %11 olduğunu belirterek en önemli sorunun farkındalık olduğuna dikkat çekti. Kan kanseri tedavisinde enfeksiyon riski...

Prof. Dr. Sevgi Beşışık, Hematolojik kanser hastalarında enfeksiyonlar konusuna değinerek, kan kanserleri tedavileri ile bağışıklık sisteminin ilk savaşçı kan hücresi nötrofil sayısının azaldığını ve işlevinin bozulduğunu bu nedenle önlem alınması gerektiğini vurgular. Sevgi Beşışık ayrıca, özellikle bazı tedavilerin seyrinde viral, bakteriyel ve mantar enfeksiyon riski yüksek olduğu için kemoterapi ile birlikte antimikrobiyal ilaçlar verilerek enfeksiyon gelişmesinin önlenmesine çalışıldığını ifade etti.

Destek alan proje sahipleri ve projeler; Hamdi Akan, Febril Nötropeni Derneği, İnvazif Fungal Hastalıklar Kitabı Levent Doğanay, İTÜ, Kronik Hepatit B'de karaciğer dokusunda hasar yolakları araştırması: Bir karşılaştırmalı proteomik çalışma

Deniz Gökengin, Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Derneği, HIV/AIDS Kısa Film Yarışması

Ahmet Çağkan İnkaya, Uluslararası HIV- AIDS Derneği, PPAR ?, HMGB1 ve RAGE gen polimorfizmlerinin HIV infeksiyonu üzerine etkileri

Gülşen Mermut, HIV Enfeksiyonu Derneği, Üniversite Gençliğinde Akran Eğitimi Yöntemiyle HIV/AIDS Bilgi Düzeyini Arttırarak HIV/AIDS'in Önlenmesi

Birgül Mete, HIV Enfeksiyonu Derneği, MOB-HIV

Reşat Özaras, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Vakfı, Anti-interferon ve Anti-polietilen glikol Antikorları, Kronik Hepatit B ve C Enfeksiyonlarında PegileInterferon-alfa 2a Tedavisine Yanıtı Etkiler mi?

Dilek Yıldız Sevgi, HIV Enfeksiyonu Derneği, Türkiye'de HIV ile yaşayan hastalarda antiretroviral tedaviye uyum

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gilead Sciences Serhat Ünal Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title