Haberler

Gine ile Vize Anlaşması

Abone Ol

Türkiye ile Gine arasında diplomatik pasaport hamilleri karşılıklı olarak vizeden muaf tutulacak.

Türkiye ile Gine arasında diplomatik pasaport hamilleri karşılıklı olarak vizeden muaf tutulacak.

Bazı milletler arası anlaşmalar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

10 Aralık 2013 tarihinde Konakri'de imzalanan ekli "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gine Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik Pasaport Hamillerinin Karşılıklı Olarak Vizeden Muaf Tutulmasına Dair Anlaşma"nın onaylanması; Dışişleri Bakanlığının yazısı üzerine, 5682 sayılı Pasaport Kanununun 10'uncu maddesi ile 31 Mayıs 1963 tarihli ve 244 sayılı Kanunun 3'üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.

Her iki ülkenin geçerli diplomatik pasaport hamillerine uygulanacak bu anlaşmaya göre, her bir tarafın geçerli diplomatik pasaport hamili vatandaşları, ilk giriş tarihinden 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan süre zarfında, diğer tarafın ülkesine girmek, ülkesinden transit geçmek, çıkmak ve ülkesinde geçici olarak kalmak için vize yükümlülüğünden muaf olacak.

Ayrıca "55. BMDTÖ Avrupa Komisyonu Toplantısı ve Dünya Miras Alanlarında Turizm: Zorluklar ve Fırsatlar Seminerinin Düzenlenmesine İlişkin Kültür ve Turizm Bakanlığı Aracılığıyla Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Dünya Turizm Örgütü Arasında Anlaşmanın Onaylanması Hakkında Karar" da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Konakri Gine Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title