Haberler

Giresun'da 10 Bin Kişi Cumhuriyet İçin Yürüdü

Abone Ol

Giresun Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlemiş olduğu 'Fener Alayı Yürüyüşü ve Cumhuriyet Konseri'ne yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Giresun Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlemiş olduğu 'Fener Alayı Yürüyüşü ve Cumhuriyet Konseri'ne yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Giresun Yeniyol mevkiinde başlayan Fener Alayı yürüyüşüne CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Belediye Başkanı Kerim Aksu,eşi Müge Aksu, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Cinel,CHP il Başkanı Eşref Karaibrahim, Merkez ilçe Başkanı Burak Bektaşoğlu ve yaklaşık 10 bin Giresunlu katıldı.

Genç yaşlı çoluk çocuk demeden herkesin ellerinde Türk bayrağı ve Türkiye laiktir laik kalacak,yaşasın cumhuriyet sloganları eşliğinde katıldığı fener alayı yürüyüşü Giresun Belediye Bandosu'nun eşliğinde Atapark'ta toplandı.

Giresun seninle gurur duyuyor diyen vatandaşlardan büyük destek ve tezahürat alan Belediye Başkanı Kerim Aksu, burada bir konuşma yaptı. Başkan Aksu, "Bugün bu meydanı doldurdunuz, Cumhuriyete ve bize destek verdiniz. Tüm Atatürkçüleri kutluyor ve teşekkür ediyorum. Bugün burada çok büyük sanatçılar yok. Bu kalabalığı çok büyük sanatçılar, çok büyük kişiler sağlayamadı, siz sağladınız. Giresun'un en büyüğü sizsiniz. Siz varsanız, biz varız. Çalışacağız, çalışacağız ve çalışacağız. Hep beraber çalışacağız ve bu Cumhuriyeti kutlayacağız. Ne kadar engellerlerse engellesinler kutlayacağız. Kanımızın son damlasına kadar kutlayacağız. Bu şehir 42. ve 47. Alayları çıkardı, Osman Ağa'yı çıkardı. Kurtuluş Savaşı'nda şehitler verdik. Bu şehitleri boşuna vermedik. Bu şehitler kapalı spor salonlarında, futbol sahalarında verilmedi savaş alanlarında verildi. Bunu bugün unutturmaya çalışanlara inat Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı sürece Atatürk bitmeyecek, Atatürkçülük bitmeyecek, Cumhuriyet bitmeyecek" dedi. Aksu sözlerini, "Ne mutlu Türk'üm diyene" diyerek tamamladı.

Konuşmanın ardından Giresun Belediye Konservatuvarı öğretmenlerinin verdiği konser ve havai fişek gösterisi ile tören sona erdi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kerim Aksu Giresun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title