Haberler

Giresun'da Festival Coşkusu

Abone Ol

Uluslararası Giresun Aksu Festivali, düzenlenen renkli açılış töreniyle başladı.

Uluslararası Giresun Aksu Festivali, düzenlenen renkli açılış töreniyle başladı.

Aksu Mahallesi'ndeki festival alanında gerçekleştirilen törene, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan, Belediye Başkanı CHP'li Kerim Aksu, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının temsilcileri, milletvekili adayları ile vatandaşlar katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Kerim Aksu, 4 bin yıllık mitolojik bir geçmişe dayanan festivalin 34. yılını kutlamanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi. Başkan Aksu, Uluslararası Giresun Aksu Festivali'nin Türkiye'deki en köklü üç festivalden biri olduğunu ifade ederek, "Bu kadar köklü bir geleneği temsil eden festivalimizin daha da ileri seviyelere taşınması için 90 ülkenin içinde yer aldığı uluslararası bir oluşum olan International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Arts (CIOFF) üyesi olduk. Gelecek yıllarda çok daha coşkulu bir festival yaşayacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin de yaptığı konuşmada, festivalin Giresun için farklı ve anlamlı bir özelliğinin olduğunu dile getirerek, "Baharın gelişi, her tarafın yeşillenmesi, adeta doğanın yeniden canlanmasını yaşadığımız bir gün. Bugün Giresun için Mevlana'nın 'Gel, gel, ne olursan ol yine gel' dediği bir gün. Böyle güzel bir günde halkla buluşmaktan çok mutluyuz" dedi.

Vali Şahin'in konuşması sonrasında kısa süre yağan yağmur, katılımcılara zor anlar yaşattı. Yaklaşık 5 dakika süren yağışın ardından Letonya, Bosna Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Portekiz, Hindistan, Tekirdağ Belediyesi ve Giresun Belediyesi halk oyunları ekiplerinin temsilcileri, gelenekler uyarınca dilek tutarak, üç kez sacayağından geçti, Aksu Deresine 7 çift, 1 tek taş attı, teknelerle Giresun Adasının çevresinde turladı. Konuk ülke halk dansları toplulukları, GİFSAD, Tekirdağ ve Giresun Belediyesi halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından yerel sanatçılar sahne aldı. - Giresun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title