Haberler

Giresun'da Fındık Gastronomi Şenliği Düzenlendi

Güncelleme:
Abone Ol

Giresun'un Bulancak ilçesinde düzenlenen Fındık Gastronomi Şenliği'nde fındık kullanılarak yapılan yiyecekler jürinin beğenisine sunuldu. Şenliğe ilçe protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Giresun'un Bulancak ilçesinde "Fındık Gastronomi Şenliği" gerçekleştirildi.

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Sahil Park'ta organize edilen etkinlikte, ilkini düzenledikleri şenliği geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Amaçlarının fındığın Türkiye ve dünyadaki yerinin daha farklı şekilde işlenmesi olduğuna dikkati çeken Sıbıç, fındık tüketiminin farklı yollarla daha da artmasını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Sıbıç, fındığın kendileri için bir yaşam biçimi olduğunun altını çizerek, "Fındık bizim için nedir? Kızımızın düğünü fındıktan sonra, alışveriş fındıktan sonra, çocuğumuzun sünneti fındıktan sonra, bir iş kurulacak, iş yapılacak hepsi fındıktan sonra." dedi.

Konuşmaların ardından, fındık kullanılarak yapılan yiyecekler jürinin beğenisine sunuldu. Ayrıca katılımcılara karalahana çorbası ikram edildi.

Giresun Folklor ve Sanat Araştırmaları Derneği ekibinin de sahne aldığı şenliğe, ilçe protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kültür Sanat Gastronomi Bulancak Giresun Kültür Güncel Gastronomi Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title