Haberler

Giresun'da 'Gezi Parkı' Eylemi

Abone Ol

Giresun'da yüzlerce kişi, İstanbul'daki Taksim Gezi Parkı'nın yıkılmasını protesto etti.

Giresun'da yüzlerce kişi, İstanbul'daki Taksim Gezi Parkı'nın yıkılmasını protesto etti.

Gezi Parkı Dayanışma Platformu tarafından başlatılan ve CHP, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, İşçi Partisi'nin yanı sıra Türkiye Gençlik Birliği, Halk Evleri, Dev Liseliler gibi Sivil Toplum Örgütlerinin destek verdiği eyleme, yüzlerce kişi katıldı.

Devboy mevkiinde buuşum Gazi Caddesi'nden ellerinde "Her yer Taksim, her yer direniş,İstanbul için geldik,Deniz olduk astınız, okyanus olduk geliyoruz," dövizler taşıyan eylemciler slogan atıp,marşlar söyleyerek Atatürk Meydanı'na geldi. Burada Gezi Parkı Platformu Sözcüsü Murat Bilgili, basın açıklaması yaptı. Bilgili, "Taksim gezi parkının yakılmasına ve yerine topçu kışlasının taklidinin alışveriş merkezi ve rezidans yapılmasına karşı çıkan İstanbul'daki kardeşlerimize destek için buradayız.Yargı kararlarına rağmen doğanın talan edilmesi ve toprak üzerinde bir rant ve iktidar alanının oluşturulması AK Parti ile şaha kalkmış durumdadır.Çıkarılan yasa ve yönetmeliklere kentsel dönüşüm politikalarına karşı halkın hukuki hakların ı da kullanamaz kılan bu zihniyete karşı topyekun mücadele bir zorunluluktur."dedi.

Yapılan konuşmanın ardından slogan atıp,marş söyleyen yüzlerce kişi yaklaşık 2 saatlik eylemin ardından olaysız dağıldı.

Atatürk Meydanı'ndaki Taksim Gezi Parkı eylemine Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, CHP İl Başkanı Eşref Karaibrahim'in de katıldı. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Giresun Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title