Haberler

Girişimcilere Uygulamalı Eğitimler Başladı

Abone Ol

Bursa Kent Konseyi'nin desteklediği, TOSYÖV'UN KOSGEB ve Konrad Adenauer Stiftung Vakfı işbirliği ile düzenlediği eğitimde girişimciliğin püf noktaları anlatılıyor.

Bursa Kent Konseyi'nin (BKK) destek verdiği TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği tarafından KOSGEB ve Konrad Adenauer Stiftung Vakfı işbirliği ile yürütülen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' başladı.

BKK Erguvan Salonu'nda düzenlenen eğitimin açılışına BKK Başkanı Semih Pala, TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği Başkanı İsmail Hakkı Kavurmacı, Konrad Adenauer Stiftung Vakfı Türkiye Koordinatörü Dr. Colin Dürkop, TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği Genel Sekreteri İsmail Korkmaz, dernek yönetim kurulu üyeleri Muhsin Mardin, Dr.Ersin Eser Korkmaz, Hülya Çiçekçi, Gül Çiçek Zengin Bintaş, TOSYÖV Onur Kurulu Üyesi Habil Duran ve kursiyerler katıldı. Eğitmen Cüneyt Örkmez tarafından verilecek girişimcilik destek programı kapsamında kendi işini kurmak isteyen 30 girişimciye uygulamalı eğitim ile, iş kurma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan konuları aktarılacak.

BKK Başkanı Semih Pala, girişimcilere yönelik yaptığı faydalı çalışmalardan dolayı TOSYÖV'ü tebrik etti. Toplumun her kesimine ve tüm sivil toplum kuruluşlarına destek olduklarını söyleyen Pala, sigorta ve maliye mevzuatıyla ilgili düşüncelerini katılımcılarla paylaştı. Girişimcilerin önünde çok fazla bürokratik ve mali tuzakların olduğunu belirten Pala, Sistemin sorgulanması ve düzeltilmesi gerektiğini ifade etti. Pala, "İstihdam sağlayan hür teşebbüsün, önündeki mali ve sigorta mevzuatlardan dolayı işi zor. Sistemden dolayı girişimci hayatı boyunca vergi borçlusu oluyor. Sistem, rahat çalışmayı sağlaması gerekirken, aksine vergi borçlusu üretiyor. Esnaf, iş adamı neden durup dururken vergi borçlusu olsun? Mali mevzuat, hür teşebbüsün önünü tıkıyor. Devletçi mevzuat yüzünden iş alemi borçlanıyor. Bu yüzden çözüm için net fikirler ortaya konulmalıdır. Yanında eleman çalıştıranın, istihdam sağlayanın önündeki tüm engeller kaldırılmadır. Bir dükkan açmak, devletten maaş istememek demektir. Yanında bir kişi çalıştırmak demek, iki kişinin devletten maaş istememesi demektir. Bundan daha büyük vergi katkısı olabilir mi? Devletten maaş istemeyen, iş yeri açan ve istihdam sağlayan insanların önündeki engeller kaldırılmalıdır" dedi.

Eğitim programı hakkında bilgi veren TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği Başkanı İsmail Hakkı Kavurmacı, 30 girişimci adayının kursu tamamlayacağını söyledi. Kavurmacı, kendi işini kurmak için fırsat arayanlara ve iş fikri olanlara destek olduklarını belirtti. Konrad Adenauer Stiftung Vakfı Türkiye Koordinatörü Dr. Colin Dürkop ise Türkiye'deki girişimci sayısının artması için TÖSYÖV ile ortak çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Konrad Adenauer Stiftung Semih Pala Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title