Global Girişimcilik Haftası Etkinlikleri Başlıyor
Global Girişimcilik Haftası bu yıl 12-18 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenleniyor.
Dünya genelinde 130 ülkede her yıl kasım ayında kutlanan yerel, ulusal ve küresel etkinliklerle gençleri yenilikçilik potansiyellerini keşfetmeye ve girişimciliği kariyer seçeneği olarak değerlendirmeye teşvik eden Global Girişimcilik Haftası bu yıl 12-18 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenleniyor.
Her yıl 130 ülkede aynı anda kutlanan ve girişimcilik ekosistemindeki tüm paydaşları örgütleyerek gençlere ve çevrelerine girişimcilikle ilgili farkındalık ve beceriler kazandırmayı misyon edinen Global Girişimcilik Haftası bu sene 12-18 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek. Türkiye'nin birçok ilinde farklı sivil toplum örgütleri, üniversiteler, devlet kurumları, özel sektör ve medyanın da yer aldığı 200'e yakın paydaş ve 150 fikir önderi Global Girişimcilik Haftası boyunca 100'ün üzerinde etkinlik düzenleyecek.
Etkinlikler kapsamında paneller, konferanslar, oturumlar, çalışma atölyeleri, fikir yarışmaları, eğitim programları, web buluşmaları ve vaka çalışmaları düzenleniyor. Hafta boyunca yeni nesil girişimciler bu çerçevede ilham alarak girişimci olma yolunda ilk adımlarını atıyor. Bunu yaparken kendi hayatları, ailelerinin ve toplumlarının hayatlarında olumlu etkisi olacak yenilikçi ve sürdürülebilir şirketler kurabilmek için bilgi, yetenek ve çevrelerini geliştirmeye başlıyorlar.
Türkiye'de 2008 yılından beri kutlanan Global Girişimcilik Haftası'nın bu seneki İcra Kurulu Üyeleri, Bahçeşehir Üniversitesi, Business Networking Akademi, Endeavor, İstanbul Bilgi Üniversitesi, JCI, GYİAD, KAGİDER, MIT EF, MG Danışmanlık, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, TEPAV – GEP, TOBB, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TÜGİAD ve Turkcell'den oluşuyor.
Global Girişimcilik Haftası öncesinde gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşması yapan Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin: "Global Girişimcilik Haftası, girişimcilere sadece cesaret verme ve teşvik etmekle kalmıyor aynı zamanda girişimcilerin bu serüvenlerinde daha hızlı hareket edebilmeleri, doğru kaynak ve paydaşlar ile bir araya gelebilmelerini de sağlıyor. Ayrıca, birçok girişimci yine bu hafta sayesinde normal şartlarda ulaşması daha zor olacak ve vakit gerektirecek yatırımcı, mentor ve fikir önderleri ile buluşma şansı yakalayabiliyor. Hem ülkemizin hem de dünya ekonomisinin içinde bulunduğu durum nedeni ile girişimcilere çok ihtiyacımız var. Bu bağlamda haftanın etkilerini bir hafta ile sınırlı tutmayıp bütün yıla yaymanın daha faydalı olacağına inanıyoruz." dedi.
Ekonominin ve toplumun ancak kadının ekonomik potansiyelini hayata geçirerek gelişebileceğine inanan KAGİDER Başkanı Gülden Türktan: "Birçok bilimsel araştırma dünyanın geleceğinin kadın potansiyeline bağlı olduğunu savunuyor. Gelecek elli yıl içinde gelişen ve gelişecek ekonomiler şu an atıl durumdaki kadın işgücü üzerinde, kadınların katkısı ve liderliği ile büyüyecek." dedi.
TEPAV Direktörler Kurulu Üyesi, GEP Türkiye Akademik Danışmanı Prof. Dr. Ümit Özlale ise "Yenilikçi düşüncenin ve teknolojinin çok hızlı geliştiği bir dünyada girişimciliğin de önemi gün geçtikçe artıyor. Geçmişe göre daha etkin bir küresel oyuncu haline gelen Türkiye'de ise girişimcilerin ve girişimcilik ekosistemlerinin yaygınlaştığını görüyoruz. Özellikle 2023 hedeflerine ulaşmak için girişimcilik çok önemli bir araç. Girişimciliğin geliştirilmesi ve bu kültürün benimsenmesi adına Türkiye'nin önünde uzun bir yol var. Bu bağlamda TEPAV'ın yaptığı araştırmaların dışında girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi adına hazırladığı raporlar ve ekosistemdeki aktörleri bir araya getiren organizasyonlar girişimciliğin gelişmesi adına çok önemli gelişmeler." dedi.