Haberler

Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin kimlik bilgileri mi sızdırıldı? Göç İdaresi'nden açıklama var

Güncelleme:
Abone Ol

İstanbul Sultanbeyli'de 14 yaşındaki bir çocuğun yaptığı "Saat 19.00-20.00 arası Sultanbeyli'de ayaklanma çıkarmaya başlayacağız" paylaşımı ortalığı karıştırdı. Polis tarafından yakalanan çocuğun Türkiye'de geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerin kimlik bilgilerini de sızdırdığı iddia edilirken konuya ilişkin Göç İdaresi'nden de açıklama gecikmedi.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye'de geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerin kimlik bilgilerinin sızdırıldığına dair iddialara ilişkin açıklama yaptı.

GÖÇ İDARESİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Başkanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, iddialar hakkında açıklama yapma ihtiyacının ortaya çıktığı kaydedildi.

VERİLERİN HANGİ YILLARA AİT OLDUĞU BELİRLENECEK

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi; "Söz konusu bilgiler incelenmiş ve Göç İdaresi Başkanlığımızdaki güncel bilgilerle uyuşmayan bilgilerin yer aldığı tespit edilmiştir. Bu nedenle, bu verilerin hangi yıllara ait olduğunun, hangi kaynaktan, hangi tarihte alındığının belirlenebilmesi ve kamuoyuna sağlıklı bilgi verilmesi için geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır."

NE OLMUŞTU?

Bir sosyal medya hesabından yapılan "Saat 19.00-20.00 arası Sultanbeyli'de ayaklanma çıkarmaya başlayacağız" paylaşımı İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Yapılan incelemede hesabın yöneticisinin 14 yaşındaki bir çocuk olduğu tespit edilirken, İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından şahısla ilgili gerekli işlemler yapıldı.

Öte yandan çocuk tarafından yönetilen hesaptan Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin kimlik bilgilerinin paylaşıldığı da iddia edildi.

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Sosyal Medya İstanbul Türkiye Güncel Polis Medya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (6)

Selçuk Gedik:

Hala geçici koruma diyip masal anlatıyorlar.

Yanıtla8158
Kara_kalem:

GEÇİCİ KORUMA TÜM BAYRAM YENİ YIL ETKİNLİKLERDE SURİYE GİDİP SONRA GERİ GELENE KORUMA ALTINDA DENİLMEZ AKP SİYASİ OYUNU DENİR ÖNÜMÜZDEKİ YOL 20 MİLYONA ULAŞIRLAR İLK SEÇİMDE MECLİSTELRR

326
ALi Akdemir:

geçici koruma kalmadı yarısından fazlası vatandaş oldu

Yanıtla5133
masteng aston:

Vatanhsinleri

Yanıtla149
osman kara kara:

Sağlık hizmeti bedava, ilaç bedava, eğitim bedava üste birde maaş. Sağlık hizmetleri bunlar yüzünden çöktü doktorlar yetişemiyor,bize sıra gelmiyor, 15milyon suriyeliye butçeden ayrılan kaynak yüzünden emeklimiz hak ettiği maaşı alamıyor. Bunlar yüzünden kendi halkımız perişan olmuş durumda. Gitsinler artık ülkelerinde savaş yok İSTEMİYORUZ!!!

Yanıtla433
Kara_kalem:

KİMLİK BİLGİLERİNE GEREK YOK Kİ İL İLEÇEDE HER 8 KİŞİDEN 2 MÜLTECİ SOKAK DA BUNU AYRIT ETMEK ZOR DEĞİL ZATEN KOLONİ TARZI YAŞAMLAR VAR HEPSİ BİR MAHALLEDE TOPLUCA YAŞIYOR HÜKÜMET KADAR ONLARA EV SAĞLAYAN MÜLK SAHİPLERİDE BU GÜNAHIN ORTAĞIDIR

Yanıtla228
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title