Haberler

Göğsündeki Çelik Barlarla 2 Yıl Yaşayacak

Güncelleme:
Abone Ol

Göğsündeki çelik barlarla 2 yıl yaşayacak- Burdur'da göğsündeki çökme nedeniyle kalp ritm problemleri, çarpıntı ve nefes darlığı şikayetleri bulunan hasta, göğsüne takılan 100'er gramlık 2 çelik bar sayesinde sağlığına kavuştu- Hastanın göğsündeki barlar, iki yıl sonra çıkartılacak Burdur'da göğsündeki çökme nedeniyle rahatsızlık yaşayan hasta, göğsüne takılan 2 çelik bar sayesinde iyileşti.

Göğsündeki çelik barlarla 2 yıl yaşayacak- Burdur'da göğsündeki çökme nedeniyle kalp ritm problemleri, çarpıntı ve nefes darlığı şikayetleri bulunan hasta, göğsüne takılan 100'er gramlık 2 çelik bar sayesinde sağlığına kavuştu- Hastanın göğsündeki barlar, iki yıl sonra çıkartılacak Burdur'da göğsündeki çökme nedeniyle rahatsızlık yaşayan hasta, göğsüne takılan 2 çelik bar sayesinde iyileşti. Burdur'da yaşayan 26 yaşındaki Osman Uğurel, halk arasında "kunduracı göğsü" olarak bilinen "pectus excavatum" hastalığı nedeniyle Burdur Devlet Hastanesine başvurdu. Doğuştan sternum (iman tahtası) çöküklüğü bulunan hastada kalp ritm problemleri, çarpıntı ve nefes darlığı problemleri belirlendi.Gerekli malzeme temini ve hazırlıklar yapıldıktan sonra hasta ameliyata alındı. Hastanın iki tarafından 3 santimetrelik kesiler açılarak 100'er gramlık 2 çelik bar, kalp ve iman tahtası arasından geçirilerek vücuda yerleştirildi ve çöküklük ortadan kaldırıldı. - "Çelik barlar iki yıl sonra çıkartılacak"Ameliyatı gerçekleştiren göğüs cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Oktay Aslaner, gazetecilere yaptığı açıklamada, göğüs bölümünde çöküklüğün fazla olması nedeniyle 2 çelik bar kullanmak zorunda kaldıklarını söyledi. Yaptıkları tetkiklerde göğsün ön bölümündeki kemiğin kalbin üzerine çok ciddi baskı yaptığını gördüklerini anlatan Aslaner, şöyle konuştu: "Hastamızı en son yöntemle kapalı şekilde ameliyat ettik. Kalple iman tahtasının arasından bar geçirip daha sonra ters çevirerek öndeki kemiği yukarıya kaldırmış olduk. Hastayı ameliyattan bir gün sonra servise aldık. Şimdi taburcu olabilecek seviyede. Göğsündeki metaller 2 yıl kadar kalacak. Normalde bu hastaları biraz daha erken yaşlarda ameliyat etmek gerekiyor. Şimdi hem estetik olarak düzeldi, hem de bizim açımızdan önemli olan, kalbe ve akciğerlere yapılan bası ortadan kalkmış oldu."Aslaner, hastanın metallerden dolayı herhangi bir şey hissetmeyeceğini ve normal yaşamını devam edebileceğini kaydetti. - "Rahatsızlık hissetmiyorum"Hastanenin Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Ulaş Sağlam ise hastayı hem göğüs hem de kalp ve damar cerrahisi olarak değerlendirdiklerini anlattı. Yaklaşık 1,5 saat süren ameliyatın başarılı geçtiğini ifade eden Sağlam, "Barların çeşitli boyutları vardı. Önce hastanın göğsüne koyacağımız barların ölçüsünü aldık. Ameliyata başlamadan bu ölçüye göre barlara şekil verdik. Daha sonra operasyonu gerçekleştirdik" dedi. Göğsüne çelik barlar konulan Uğurel ise ameliyattan sonra kendisini çok iyi hissettiğini dile getirdi.Uzun süredir kalp ritm problemleri, çarpıntı ve nefes darlığı şikayetleri olduğunu anlatan Uğurel, "Göğsümde doğuştan bir çöküklük vardı. Büyük sıkıntı yaşıyordum. Ameliyat iyi geçti. Metallerden dolayı ise vücudumda herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorum" diye konuştu. .

Kaynak: AA / Güncel

Ulaş Sağlam Burdur Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title