Haberler

Gölhisar’a İkinci Myo Açıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Gölhisar'da Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Açılması İle İlgili Dosyanın YÖK Genel Kurulunun Son Toplantısında Onaylandığını Bildirdi.

Gölhisar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Kurma Ve Yaşatma Derneği Başkanı; Av. Rıfat ÇİFTÇİ, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine bağlı olarak, gölhisar'da sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu açılması ile ilgili dosyanın yök genel kurulunun son toplantısında onaylandığını bildirdi.

Konuya ilişkin olarak, yüksekokulun hizmet binasının yapımı ve hazırlanması için kurulan; Gölhisar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Kurma Ve Yaşatma Derneği Başkanı; Av. Rıfat Çiftçi bir basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

Dernek Başkanı Çiftçi, beyanatında şu düşünce ve görüşlerine yer verdi; "Gölhisar'ımıza ikinci bir Yüksekokul "Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu" açıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. İlçemize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun. Açılan okul 4 bölümden oluşmaktadır. 2010–2011 Öğretim Yılı ek kontenjanıyla birlikte iki bölüme (Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı ile Eczane Hizmetleri Programı) 40'ar öğrenci alınacaktır. Diğer iki bölüme ise önümüzdeki yıllarda öğrenci alınacaktır. Hedefimiz gelecekte açılacak yeni bölüm ve programlarla birlikte 1000 öğrenci kapasitesine ulaşmaktır.

İkinci Yüksekokulumuzun açılmasıyla birlikte Gölhisar halkı ve dernek üyeleri olarak son derece sevindik. Yüksekokulumuzun açılma süreci içerisinde herkes üzerine düşen görevleri son derece fedakârca yerine getirmiştir. Dernek başkanı olarak bunu burada sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum. Okulumuzun yapımında ve onaylanmasında bizlere destek veren Milletvekillerimiz Mehmet Alp ve Bayram Özçelik'e, Yök Başkanı Sayın Prf. Dr. Yusuf Ziya Özcan'a ve Yök Yürütme Kurulu üyelerine, Rektörümüz Prof. Gökay Yıldız'a ve Üniversitemiz Senato üyelerine, Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Osman Yılmaz'a, Kaymakamımız Kürşat Kırbıyık'a, en içten teşekkürlerimizi arz ederiz.

Yüksekokul binamızın inşaatı Gölhisar halkının birlik ve beraberliğinin abideleşmiş bir simgesi; Sivil toplum örgütlerinin de bir eseridir. İnşaatı başlatan önceki Belediye Başkanımız Sayın Mehmet YAVUZER ve belediye meclis üyelerine; Şimdiki Belediye Başkanımız Veli CANTİLAV ve Belediye meclis üyelerine; İlçemizin kalkınması için bizlere her türlü desteği veren siyasi partilerin ilçe ve merkez temsilci ve teşkilatlarına, her konuda fedakârlıktan kaçınmayan dernek üyelerimizle ve sevgili Gölhisar halkına sonsuz teşekkürlerimi sunmayı bir borç biliyorum.

İlçemize ikinci bir Meslek Yüksekokulun açılması Gölhisar'ımıza bir prestij kazandıracak ve Gölhisar'ımızın kalkınmasında önemli bir rol oynayacaktır. Tekrar hayırlı ve uğurlu olsun.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title