Haberler

Trabzon'da şoke eden olay! 900 derecede kızdırılan demiri dondurma gibi yalayıp, türkü söyledi

Güncelleme:
Abone Ol

Trabzon'da 900 derecede kızdırılan demiri yalayıp, ardından da yanık sesiyle türkü söyleyen adam görenleri şoke ediyor.

Yıllar önce arkadaşlarıyla giriştiği iddia üzerine erime aşamasına gelen kızgın demiri yalayan 64 yaşındaki İlhan Kınay, bu becerisini show programlarına dönüştürerek Guinness rekorlar kitabına girmek istiyor. Kınay, yaptığı gösteride; önce 900 derecede kızdırılan demiri yaladı, ardından da yanık sesiyle türkü söyledi.

Şu ana kadar çok sayıda kızgın demiri yalayarak gösteri yaptığını ve hiç acı duymadığını belirten 64 yaşındaki İlhan Kınay, kimsenin denememesi tavsiyesinde bulunurken kendisinin bu işten zevk aldığını söylüyor.

"BENDEN BAŞKA YAPAN YOK"

Türkiye'de bu gösterinin sadece kendisine ait olduğunu kaydeden Kınay, her şeyin yıllar önce bir iddia üzerine başladığını belirterek," Bu iş bende yıllar önce arkadaşlarımla girdiğim iddia üzerine yaparsın, yapamazsın; diye başladı. Bende yaptım. 1980'li yıllardan beri de ara ara yaparak kendimi alıştırdım. Başarının sırrı sadece çalışmak. Sakın kimse denemeye kalkmasın yanabilir. Türkiye'de bu gösteri sadece bana ait. Benden başka yapan yok" dedi.

Trabzon'da şoke eden olay! 900 derecede kızdırılan demiri dondurma gibi yalayıp, türkü söyledi

"GUINNESS REKORLAR KİTABINA GİRMEK İSTİYORUM"

Artık Guinness rekorlar kitabına girmek istediğini kaydeden Kınay, "Neden Guinness rekorlar kitabına girmeyeyim ki. Artık olması lazım. Bu gösteriyi yaptıktan sonra dilime her hangi bir şey olmadı. Bunu yapmaktan zevk alıyorum. İnsanlar soğuk dondurma yalıyor; ben de sıcak dondurma yalıyorum. Bu sıcak dondurma, öbürü soğuk dondurma. Herhangi bir acı hissetmiyorum. Showlara çıkmak istiyorum. Neden gösteri yapmayayım! Bu işi daha önce de yine ben yaptım yine yapıyorum. Artık ciddi Show programlara çıkmak istiyorum istemiyorum. Ciddi olmayan programlara kesinlikle çıkmak istemiyorum. Herkes basit gösterilerle reklam yapıyor; bana neden şu ana kadar reklam teklifi gelmiyor şaşırıyorum. Reklam teklifi bekliyorum" diye konuştu.

"SAKIN BUNU DENEMEYE KALKMAYIN"

Kınay, daha önce kendisinin yaptığı işi bir başkasının da yaptığı hatırlatılması üzerine; Bu gösteriyi 1980'li yıllarda ilk ben yaptım. Ben bunu yaparken henüz kimseler yoktu. Ben yaptıktan sonra piyasaya çıkanlar oldu. Bu işi benden görerek mi yaptı acaba. Daha önce de söyledim; sakın bunu denemeye kalkmayın "ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 40 yıllık demirci ustası Murat Sevinç'de Kınay'ın, yıllar önce aynı denemeyi yaptığını kaydederek, "Bu iş cesaret işi. Daha önce yine burada deneme yapmıştı. Daha sonra Erzurum'dan rakipleri çıktı. Onlar benim yaptığım gibi demiri tesfiye etmedikleri için dillerini kestiler. Bu işin sırrı cesaret" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Sevinç Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (17)

SSK EMEKLİSİ:

KESİN YARIN BUNU GÖRMEK İÇİN ORAYA YÜZBİNLERCE GÖRÜCÜ GİDİP ORANIN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAR LAR!!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla115
nkk:

trabzonlu normal görmek lazim.

Yanıtla012
Kerim:

mal

Yanıtla19
Yanık Ömer:

Yanık sesiyle değil, yanık diliyle söylüyor. . .

Yanıtla07
takipte:

Millet deliye biz akıllıya. . .

Yanıtla03
neno:

Karadeniz insanını severim. Zekidirler. Ama insanlık adına bir icat, ilaç ne bileyim dünyaca kabul görmüş bir buluşları yok. Ağacın tepesine ev yapmak, ilkel asansör kurmak, dolaptan otobüs durağı yapmak, kızgın demir yalamak, dere yataklarına ev yapmak, garip garip şeyler. bu zekilikse ben deli kalmayı yeğlerim. İnsanlık adına bir şeyler düşünülmesi gerekir. Beş para etmez icraatlar karadeniz halkını yüceltmiyor.

Yanıtla11
Hakki:

Geri ama cok geri zekali biri

Yanıtla02
ADIYAMANLI:

Mal

Yanıtla02
X Cİ:

BABASININ DONDURMA FABRİKASI YOK HERHALDE

Yanıtla01
sinem ebru:

mal

Yanıtla01
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title