Haberler

Görme Engelli Dahiler Yeteneklerini Sergiledi

Abone Ol

Deposite Outlet Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü, Galata Dialog Derneği - Kör Fotoğrafçılar Projesi ile İşbirliğiyle Düzenlediği Muhteşem Etkinliklerle Kutladı.

3- 4- 5 ve 6 Aralık tarihlerinde düzenlenen etkinliklerle, görme engelli dahiler halkla buluştu.

Yurtdışında ve Türkiye’de yaptığı çalışmalarla tanınan ünlü görme engelli ressam Eşref Armağan; müzik, eğitim, resim, hukuk, satranç gibi birçok alanda ilk olan görme engelli sanatçılar Kerim – Selim Altınok kardeşler ve maket ustası Ali Şerafettin Köksal Dünya Engelliler Günü’nde Deposite’de yaptığı çalışmalarla hayranlık yarattı.

Görmeden Gören Beyin Eşref Armağan

Beyninin görsel hafıza bölümünün gören bir insanınki gibi çalışması ile dünya çapındaki üniversitelere araştırma konusu olan ünlü görme engelli ressam Eşref Armağan performansını ve bu yeteneğini nasıl kullandığını göstererek görenleri bir kez daha düşürdü.

On Parmağında On Marifet Kerim-Selim Altınok Kardeşler

Görme engelli avukat ve hukuk doktoru olan Kerim ve Selim Altınok kardeşler, aynı zamanda konservatuvar mezunu. Onların on parmağında on marifet var. Avukatlık, müzisyenlik, bestekârlık, öğretmenlik, satranç şampiyonluğu, bilgisayar programcılığı yeteneklerinden birkaçı.

Kardeşlerin kurduğu Gözder Müzik Topluluğu konseri Deposite’de yankılandı, kardeşler satranç partisi ile engellilerin beyin gücünü gösterdi. İkiz müzisyenler kendi bestelerinden popüler parçalara uzanan geniş repertuarlarıyla izleyicileri geçmişten bugüne keyifli bir yolcuğa çıkardı.

Maket Ustası Ali Şerafettin Köksal Performans Sergiledi

Sağır-dilsiz ve görme engelli bina, gemi gibi akla gelebilecek tüm yapıların maketlerinin birebir örneğini yapabilen Ahşap Maket Ustası Ali Şerafettin Köksal, yaptığı maketle izleyenleri büyüledi.

Görme Engelli Dahilerin Afişleri Sergilendi

Etkinlikler boyunca milli atlet ve dağcımız Necdet Turhal, mevlithan Kani Karaca, görme engellilerin duayen ismi Gültekin Yazgan ve ÖSS 24.sü Uğur Yuvarlak gibi isimlerin “Görme Engelli Dahiler” üst başlığıyla hazırlanan afişleri, Deposite Outlet Merkezi’nin dört bir yanında sergilendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title