Haberler

Gözaltılar Alanya 'Da Protesto Edildi

Abone Ol

PKK'nın sivil yapılanması KCK'ya yönelik operasyon kapsamında bu sabah saatlerinde KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Eğitim-Sen Mali Sekreteri Abdullah Karahan ve Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Sakine Esen...

Pkk'nın sivil yapılanması KCK'ya yönelik operasyon kapsamında bu sabah saatlerinde KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Eğitim-Sen Mali Sekreteri Abdullah Karahan ve Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Sakine Esen Yılmaz'ın gözaltına alınması Eğitim-Sen Alanya Temsilciliği tarafından slogan ve alkışlarla protesto edildi.

Alanya PTT Binası önünde toplanan yaklaşık 40 kişilik sendika üyesi eğitimci 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Susma haykır, AKP faşizmine hayır', 'Yılgınlık yok, direniş var', 'Yaşasın örgütlü mücadelemiz' ve 'KESK'li tutsaklar onurumuzdur' diye slogan attı. Üzerinde 'Susmayacağız' yazan pankart açan gruptakiler daha sonra basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Sen Alanya Temsilciliği adına basın bildirisini okuyan Salih Vural, sendikalara yönelik yapılan baskınların tamamen mücadelelerini yıpratmaya ve kamuoyunun kafasında soru işareti oluşturmaya yönelik olduğunu öne sürdü. Eğitim-Sen'i ve KESK'i hükümetin belirlediği sınırlar içinde hapsetmeye, hizaya getirmeye çalışanların büyük bir yanılgı içinde olduğunu belirten Vural, Hükümetin kendisi gibi düşünmeyen, haksızlıklar karşısında sesini yükseltenlere karşı gösterdiği tahammülsüzlük son dönemde öylesine artmıştır ki, AKP'nin pervasız saldırılarına karşı boyun eğmeyen, sesi yükselten herkes, her kurum bertaraf edilmesi gereken potansiyel hedef olarak gündeme getirilmiştir dedi.

Eğitim-Sen'in özellikle 4+4+4 düzenlemesine karşı veriler ve öğrencilerle yürüttüğü mücadelede öne çıkmasının hükümeti telaşlandırdığını iddia eden Vural, Bu telaşın bir sonucu olarak, gerek kamu emekçileri içinde, gerekse kamuoyunda Eğitim-Sen ve KESK'e yönelik olumlu bakış açılarını tersine çevirmek ve sendikalarımıza yönelik üye akışının önüne geçebilmek için böylesine çirkin operasyon tezgahlanmıştır diye konuştu.

Protestocular, açıklamanın ardından alkışlarla bir süre tepkilerini gösterdikten sonra dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lami Özgen Alanya Pkk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title