Haberler

Gözleri Açılan ve 6 Kiloya Ulaşan 'Şanslı' Basınla Tanıştı

Abone Ol

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde geçen şubat ayında, henüz 3 günlükken donmak üzere bulunan ve 'şanslı' adı verilen yavru ayı, Uludağ Üniversitesi (UÜ), Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesİ'ndeki 2 aylık tedavi ve bakımın ardından 6 kilo 270 grama ulaştı.

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde geçen şubat ayında, henüz 3 günlükken donmak üzere bulunan ve 'şanslı' adı verilen yavru ayı, Uludağ Üniversitesi (UÜ), Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesİ'ndeki 2 aylık tedavi ve bakımın ardından 6 kilo 270 grama ulaştı. Sağlık durumu iyi olan ve yoğun bakım ünitesinden çıkartılan şanslı, Mayıs ayında Karacabey Celal Bayar Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan Ova Korusu Ayı Barınağı'na gönderilecek.

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde geçen şubat ayında, henüz 3 günlükken donmak üzere bulunan yavru ayı 6 Şubat'tan bu yana UÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde tedavi altındaydı. Solunum yollarında sorun bulunan ve 'şanslı' adı verilen yavru ayı gözlerini açtıktan sonra geçtiğimiz hafta yoğun bakım ünitesinden, özel hazırlanan kafese alındı.

Gözleri tamamen açılan, oyun oynamaya başlayan ve kilo alan şanslı basının karşısına çıkarıldı. Şanslı'nın sağlık durumunun iyi olduğunu ve iki aydır özenle tedavi edildiğini belirten UÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kennerman şunları söyledi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile birlikte koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Hala katı gıdaya geçmedik. Sıvı gıda ile besliyoruz. Şu an 6 kilo 270 grama ulaştı. Herhangi bir sağlık problemi yok. Kendisini yoğun bakım ünitesinden geniş bir kafese aldık. Yaklaşık 1 ay sonra katı gıdaya geçeceğiz. Mayıs ayının ortasında, 3 aylık olduktan sonra Karacabey'deki rehabilitasyon merkezine teslim edeceğiz. BESLENME DIŞINDA KİMSE İLE KARŞILAŞMIYOR

Şanslı'nın mümkün olduğu kadar kendisi ile ilgilenen asistanlar dışında kimse ile temas ettirilmediğini belirten Prof. Dr. Kennerman, yanına sadece basın mensuplarının görüntü almak için izinle girebildiğini kaydetti. İnsanla çok fazla karşılaşmasının kendisi için iyi olmayacağını ifade eden Prof. Dr. Kennerman, Beslenme dışında kimse ile karşılaşmıyor. Bu süreci mümkün olduğu kadar insanlardan uzak atlatmaya çalışıyoruz. Karacabey'de de beslenmesini giderdiği sürece sıkıntı olmasını beklemiyoruz. Orada da yetkililerin kontrolünde olacak diye konuştu.

'SÜREKLİ MİSAFİRİMİZ OLABİLİR'

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2'nci Bölge Müdürü Yahya Güngör de, fakülte ile güzel bir işbirliği içinde olduklarını dile getirerek şöyle konuştu

Burada güzel ve sağlıklı şekilde bakımı gerçekleşiyor. Mayıs ayında katı gıdaya geçtiğinde Ova Korusu Ayı Barınağına nakledeceğiz. Adaptasyon süreci geçirecek. Veteriner hekimler ve üniversite ile birlikte bunu takip edeceğiz. Sıkıntısız bir süreç geçireceğini tahmin ediyoruz. Rehabilitasyon sürecine göre nerede kalacağı belirlenecek. Yaban hayvanlarının ve özellikle ayının, tekrar doğaya bırakılması zordur. Büyük ihtimal Ova Korusu'nda bizim sürekli misafirimiz olarak kalabilir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Zonguldak Karacabey Alaplı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title