Haberler

Gribe Karşı Soğan Kebabı

Güncelleme:
Abone Ol

Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Öztan, "Kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendirici sebzelerin başında soğan gelir." dedi.

Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, gribe karşı vücut direncini artırıcı ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirici besinler alınması gerektiğini bildirdi.

SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN

Öztan, yaptığı yazılı açıklamada, vücut direncini artırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal antibiyotik özelliği bulunan soğanın sofralardan eksik edilmemesini tavsiye etti.

GRİBE KARŞI ETKİLİ

Soğanın kıyma ile pişirilip, nar ekşisi ile terlemeye bırakılarak hazırlanan "soğan kebabı"nın da gribe karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten Öztan, "Yapılacak en doğru beslenme yöntemi her sebzeyi mevsiminde tüketmek olacaktır. Kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendirici sebzelerin başında da soğan gelir. Soğan kebabı, bu anlamda önerebileceğimiz en güzel kış yemeğidir."

Öztan, Gaziantep mutfağının en önemli yemekleri arasında bulunan soğan kebabını, yerli ve yabancı turistlerin de severek tükettiğini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Yemek Tarifi Z.Bitkisel Sağlık Sağlık Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (16)

SüloMobil-IOS:

Tabiki Gaziantep

Yanıtla2621
Rey Han Mobil-ANDROID:

En iyi Soğan Kebabı Çiya'da arkadaşım. (Kadıköy ). Tavsiye..

Yanıtla612
Pelin Mobil-ANDROID:

adana da harika

Yanıtla215
kapkara:

Gaziantep üstüne yoktur ağa KİM NE DERSE DESİN gerisi hikaye. . .

Yanıtla107
GURBETTEKİ ANTEPLİ:

AH ANNEM NASILDA ÖZLEDİM SOĞAN KEBABINI.

Yanıtla39
KARADENIZ:

ALLAHIN BIZIM ICIN VAR ETTIGI SEBZE MEYVE NIYE FAYDALI OLMASUN. TABIIKI ABARTMADAN YENINCE HERSEYIN FAZLASU ZARARDUR.

Yanıtla010
DOST:

HIRISTIYANLAR GOTT DERLER MÜSLÜMANLAR ALLAH DERLER HEPIMIZ AYNI ILAHA DUA EDIYORUZ. HERKES DILEDIGI GIBI INANMALI. BASKI OLMAMALI. HERKES BIRBIRINE SAYGI GÖSTERDIMI HUZUR ORTAMI GELIR

Yanıtla36
urfalı:

urfadaki kebapları unutmayalım. kebabı urfada yiyen bilir.

Yanıtla63
inna:

bunun haberlik neyi var beyinsizler oldu olacak bide sef koyun sayfaya

Yanıtla52
soganin vatani karacabeydir:

TÜRKIYENIN SOGAN ANBARI KARACABEYDIR, IZMIRE BURSA ÜZERINDEN GIDENLER GAYET IYI BILIRLAR, GÖZÜN GÖRDÜGÜ BÜTÜN OVALARDA TÜRKIYENIN EN KALITELI SOGANI YETISTIRILMEKTEDIR.

Yanıtla16
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title