Haberler

Gül: Siyasete Dönerim Ama Şartlı, İşime Karıştırmam

Güncelleme:
Abone Ol

Eski danışmanı Ahmet Sever, Abdullah Gül'ün siyasete dönebileceğini ama bunun için şartı olduğunu ve çift başlılığa karşı olduğunu söyledi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinde başdanışmanlığını yapan Ahmet Sever, Gül'ü yanında çalıştığı 12 yılı özetleyen bir kitap yayınladı.

Ahmet Sever'in aktardığına göre; Gül siyasete dönüş şartlarını, "Çift başlılık olmaz. Ben gelir başbakanlığı yaparım. Karıştırmam. Ben nasıl cumhurbaşkanlığı yaptıysam, sen de öyle cumhurbaşkanlığı yaparsın" şeklinde sıraladı.

DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK AÇIKLAMALAR

Hürriyet Gazetesi'ne kitapla ilgili bir röportaj veren Ahmet Sever, Gül'ün siyasete dönüş şartlarından, Erdoğan - Gül ayrışmasına birçok konuda siyasette dengeleri değiştirecek açıklamalar yaptı.

"BANA İHTİYAÇ DUYULURSA"

Eski Cumhurbaşkanının siyasete dönmeye 'can atmadığını' savunan Sever, Gül'ün kendisine "Gelişmeler ne gösterir bilinmez. Gerçekten bana ihtiyaç duyarlarsa, o zaman düşünürüm. Tabii bunu kendi şartlarımı ortaya koyarak yaparım" dediğini aktardı.

"ÇİFT BAŞLILIK OLMAZ"

Sever'in anlattığına göre, Gül dönüş şartlarını da ""Çift başlılık olmaz. Ben gelir başbakanlığı yaparım. Karıştırmam. Ben nasıl cumhurbaşkanlığı yaptıysam, sen de öyle cumhurbaşkanlığı yaparsın. Yetkilerinin içinde kalarak... Sen nasıl bir başbakanlık yaptıysan ben de öyle yaparım." şeklinde sıraladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Abdullah Gül Erdoğan Gül Ahmet Sever Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (108)

parti kursunmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ancak o zamanda belki , inanabilirim o da taip e karsi alacagi tavirla belki olur. Tabii o zamana kadar taip yüce divandan siyirirsa tabiiki

Yanıtla460
13bitlislimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bu saatten sonra gül akpye uymaz...

Yanıtla1612
misafir:

video haberlere reklam koymayın.

Yanıtla324
Uzun AdammobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Sen varsan sayın başkan sayesinde varsın yoksa tarih sahnesinde bile olmazdın azda olsa minnet duymalısın ve davaya ihanet etmemelisin.Sen sayın başkan olmadan hiçbir şeydin bunu unutma sayın Abdullah bey

Yanıtla225
fırat:

gülden bi cacık olmaz itici konuşmayı bile bilmiyor. . . . . .

Yanıtla205
Misafir Mobil-IOS:

YA sayın Gül seni çok seviyorum ama siyasette yumuşak başlı olunmaz gezide Tayyip reis olmasaydı ülke bitmişti

Yanıtla1410
Tatlı dilliMobil-IOS:

AKP nin adamlığı soygun hırsızlık yolsuzluk içsavaşı hazır olun

Yanıtla914
bir vatandaşmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Evet abdullah gül iyi bir siyasetçi ve herşeyden önce iyi bir insandı ama aynı zamanda bir korkakti ve oturduğu koltukta bir çok şeye göz yumdu yeri geldiğinde kullanması gereken yetkileri kullanmaliydi

Yanıtla616
AdeletMobil-IOS:

Türkiyenin görebileciği en iyi Lider Sayın Demirtaş

Yanıtla174
halk:

bay gül sen en iyisi parti kur bulaşma bu hırsızlara

Yanıtla714
Tüm 108 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title