Haberler

Güner Ailesinin 6 Ferdi Toprağa Verildi

Abone Ol

HÜLYA VE CEREN'İN AYNI TABUTTA GÖMÜLMESİ YÜREKLERİ BURKTU Konya-Afyonkarahisar karayolunda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Güner ailesinin altı ferdinin cenazesi, Manisa'nın Akhisar İlçesi'ne bağlı Akselendi Beldesi'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

HÜLYA VE CEREN'İN AYNI TABUTTA GÖMÜLMESİ YÜREKLERİ BURKTU

Konya-Afyonkarahisar karayolunda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Güner ailesinin altı ferdinin cenazesi, Manisa'nın Akhisar İlçesi'ne bağlı Akselendi Beldesi'nde gözyaşları içinde toprağa verildi. Ailenin iki küçük kızı Hülya ve Ceren´in aynı tabutta gömülmesi yürekleri burktu.

Bir aileyi yok eden feci kaza dün (Çarşamba) sabah 07.30´da Ilgın İlçesi yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre aşırı hız yapan Ünal Demiral yönetimindeki kamyonet, önce önünde giden ve Mehmet Kayış´ın (47) kullandığı yolcu otobüsüne sol taraftan çarptı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden kamyonet sürücüsü orta refüjü geçerek karşı yönden gelen 34 EZ 222 plakalı Ayetullah Güner (31) yönetimindeki özel otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsü Ayetullah Güner, eşi Melike Güner (29), annesi Yıldız Güner (63), üç yaşındaki kızları Hülya, iki yaşındaki ikizler Caner ve Ceren ile otomobilde bulunan ve Ayetullah Güner´in askerlik arkadaşı olduğu belirlenen Mustafa Coşkun (31) olay yerinde hayatını kaybetti. Acılı haber ise Akselendi Beldesi´ne çabuk ulaştı. Ailenin hayatta kalan diğer fertleri Ayetullah Güner´in babası Mahmut Güner ile ağabeyi İrfan Güner komşuları tarafından sakinleştirildi.

Güner ailesi için bugün (Perşembe) Akselendi Belediye Mezarlığı önünde tören düzenlendi. Törene Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, İl Genel Meclis Başkanı Dursun Ali Yıldız, İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Katran, Akselendi Belediye Başkanı DP´li İrfan Karahan, ailenin yakınları ile komşuları katıldı. İl Müftü vekili Halil Hazar, cemaate hitaben yaptığı konuşmada, Güner ailesinin trafik terörüne kurban gittiğini ve şehit olduklarını söyledi.

İKİ KIZ KARDEŞ AYNI TABUTTA

Yapılan törende beş tabut olması dikkat çekerken, Güner ailesinin iki küçük ferdi Hayal ile Ceren adlı kız kardeşlerin aynı tabutta olduğu ifade edildi.

Cenaze töreninde Vali Celalettin Güven'in yanında saf tutan Ayetullah Güner'in babası Mahmut Güner ile ağabeyi İrfan Güner'in acıları yüzlerinden okundu. Baba Mahmut Güner, "Bir eve altı cenaze çok ağır oldu. Herkes şehidine ağlar. Biz de şehitlerimize ağlıyoruz' dedi. Oğlu Ayetullah Güner´in annesi Yıldız Güner´i, memleketleri Diyarbakır'a götürdüğünü belirten baba Güner, "Sabah aradım telefonda karşıma bir asker çıktı. Oğlumun ve ailesinin nerede olduğunu sordum. Önce söylemek istemedi. Sonra yutkunarak söyledi' dedi. Torunlarının ikiz olduğunu hatırlatan Güner, "Onların doğumuna çok sevinmiştik. Ailemize büyük neşe katmışlardı. Yolculuk öncesinde içimizde bir sıkıntı vardı. Demek ki bu olay olacakmış' diye konuştu.

Vali Celalettin Güvenç de, trafik terörünü kınayarak, ''Bu çok ağır oldu. Güner ailesi trafik canavarına yenik düştü. Ailenin geri kalanlarına gereken yardım yapılacak' dedi.

Törenin ardından cenazeler, öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verildi. Kazada ölen Mustafa Coşkun´un cenazesi ise memleketi Diyarbakır´a gönderilmişti.

İlker KILIÇASLAN - MANİSA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title