Haberler

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Anastasiadis Mısır'da

Abone Ol

Anastasiadis, Mısır geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur ile bir araya geldi Mısır, Rum yönetimine Mısır'dan doğalgaz satın alma ve Akdeniz'de Rum kesiminden çıkan petrolü Mısır fabrikalarında sıvılaştırılma teklifi sundu Taraflar arasında Mısır'ın doğalgaz aramada Rum yönetimine teknik destek sağlaması ve ekonomik işbirliği konularında anlaşma imzalandı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Mısır'da geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Anastasiadis ve GKRY Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis, Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotripis ile bazı Rum yetkililerden oluşan heyetin, Mansur'la başkent Kahire'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüştüğü ifade edildi.

Başbakan Hazım Biblavi, Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi, Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi, Petrol ve Tabii Kaynaklar Bakanı Şerif İsmail, Sanayi ve Ticaret Bakanı Munir Fahri Abdunnur, Turizm Bakanı Hişam Zazu ve Sivil Havacılık Bakanı Abdulaziz Fadıl da görüşmede hazır bulundu.

Siyasi ve ekonomik alanda ikili ilişkileri geliştirmenin yolları ile bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulduğu kaydedilen açıklamada, Suriye krizi, Cenevre-2 Konferansı, Filistin meselesi ve Mısır'da yaşanan gelişmelerin de görüşmede ele alındığı belirtildi.

Öte yandan, Mısır Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre Mısır, Rum yönetimine Mısır'dan doğalgaz satın alma ve Akdeniz'de Rum kesiminden çıkan petrolü Mısır fabrikalarında sıvılaştırılma teklifi sundu.

Taraflar arasında Mısır'ın doğalgaz aramada Rum yönetimine teknik destek sağlaması ve ekonomik işbirliği konularında anlaşma imzalandı.

Rum heyeti, Kahire'deki temaslarının ardından ülkeden ayrıldı. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Nikos Anastasiadis Güney Kıbrıs Adli Mansur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title