Haberler

"Bosna Hersek'in Bir Bütün Olması Gerekmektedir"

Güncelleme:
Abone Ol

Eski Hırvatistan Cumhurbaşkanı Styepan Mesiç, "Bu topraklarda huzurun sağlanması için Bosna Hersek'in bir bütün olması gerekmektedir." dedi.

Eski Hırvatistan Cumhurbaşkanı Styepan Mesiç, "Bu topraklarda huzurun sağlanması için Bosna Hersek'in bir bütün olması gerekmektedir. Bosna Hersek'in komşuları, Hırvatistan ve Sırbistan, Bosna Hersek'in bütünlüğünü desteklemelidir" dedi.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen "Güneydoğu Avrupa'da Barışın İnşası ve Gençlik Paneli"n açılışıda konuşan Mesiç, Bosna Hersek ve diğer bölge ülkelerindeki mevcut politik durum hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bölge insanlarının birbirlerine karşı hoşgörülü olması ve diğerlerinin görüşlerini önemsemesi gerektiğini belirten Mesiç, herkesin düşünce özgürlüğüne sahip olduğunu ancak bu düşüncelerin başkalarına zarar vermemesi gerektiğini ifade etti.

Kendisi için en hoşgörülü Avrupa toplumunun Bosna Hersek toplumu olduğunu kaydeden Mesiç, "Bosna Hersek'in başına gelen en kötü şey, yaşanan savaştı. Böyle bir ortamdan, yeni bir şeyler oluşturmak kolay değil. Bosna Hersek dışında, kendi emperyalist amaçlarına ulaşmak isteyen herkes anlamalıdır ki bu topraklarda huzurun sağlanması için Bosna Hersek'in bir bütün olması gerekmektedir. Bosna Hersek'in komşuları, Hırvatistan ve Sırbistan, Bosna Hersek'in bütünlüğü için mücadele etmelidir" dedi.

Gençlerin karşılıklı iletişimi geliştirmesi gerektiğini belirten Mesiç, Bosna Hersek'in bütün ve hoşgörülü olduğu sürece Avrupa Birliği (AB) için çekici olacağını söyledi. Mesiç, konuşmasının sonunda, gençlerin daha aktif olarak politikayla ilgilenmesi çağrısında bulundu.

Panele, Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muharem Avdisaphiç ve öğrenciler katıldı. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA / Güncel

Styepan Mesiç Hırvatistan Saraybosna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title