Haberler

Güneydoğu Avrupa Kalkınma Ajansları Erzurum'da Toplandı

Güncelleme:
Abone Ol

Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı Değerlendirme Toplantısı açılışı, Erzurum Palan Otel'de gerçekleştirildi.

Daha önce Kosova'nın Prizren şehrinde düzenlenen Başlangıç Konferansında; ülkelerin bölgesel kalkınma konusundaki yasal yapılanmaları, kalkınma ajanslarının rolü ve önemi, farklı ülkelerdeki kalkınma ajansı modelleri, bölgesel kalkınma konusunda iyi uygulama örnekleri paylaşılarak ağa üye olmak isteyen tüm katılımcılar tarafından "İşbirliği Bildirisi" (Memorandum of Cooperation) imzalanmıştı. 02 Ekim 2012 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla ağa üye olan ve Yürütme Kurulunda ülkemizi temsil eden KUDAKA, ilk Genel Kurul toplantısının Erzurum'da düzenlenmesi için girişimde bulundu. Söz konusu Genel Kurul toplantısının finansmanı için Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına Eylem 3.1.b Eğitim ve Ağ Kurma kapsamında proje başvurusunda bulunuldu ve SEENORDA Değerlendirme Toplantısı (Evaluation Meeting of SEENORDA) başlıklı KUDAKA projesi destek almaya hak kazandı.

Bu kapsamda Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı (SEENORDA) Değerlendirme Toplantısı 8 ülkeden 36 katılımcı ile Erzurum'da başladı. Genç girişimciliği ve genç istihdamını arttırmaya yönelik tecrübelerin paylaşıldığı ilk gün toplantısına Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi YAMLI, KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir ÖZMEN, Makedonya, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Arnavutluk ve Hırvatistan'da faaliyet gösteren Kalkınma Ajansları ile Türkiye'den Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) yetkilileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi YAMLI, İngilizce sunumuyla tüm misafirlere hoş geldiniz dileklerini ileterek uluslar arası bir toplantının Erzurum'da gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha sonra kürsüye gelen KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir ÖZMEN, bölgesel kalkınma konularında farkındalık oluşturmak, ortak projeler üretmek, inovatif uygulamaları paylaşmak ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunabilecek gerekli araçlara ulaşmak amaçlarıyla işbirliklerini desteklediklerinin altını çizerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı olarak SEENORDA ağının tüm üye ülkelerde başta istihdam ve gelir olmak üzere ekonomik ve sosyal göstergelerin iyileştirilmesine, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılmasına ve dolayısıyla ülkenin genel refahının ve istikrarının pekiştirilmesine vesile olmasını ve bu bağlamda gerçekleştirilen toplantının özellikle ortak projelerin hazırlanması ve yürütülmesine olanak sağlamasını temenni ederim."

Palan Otel'de gerçekleştirilen SEENORDA Değerlendirme Toplantısı; farklı konu başlıklarında ortak projeler üretmeye yönelik atölye çalışmalarıyla devam ediyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Palan Otel Erzurum Prizren Kosova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title