Haberler

'Güneydoğu'nun Boğaz Köprüsü"Ne Kuraklık Engeli

Abone Ol

Kuraklık nedeniyle Atatürk Baraj Gölü'nün su seviyesinde meydana gelen düşüş, Türkiye'nin en uzun üçüncü asma köprüsü olacak Nissibi Köprüsü'nün yapımında 3 ay gecikmeye neden oldu Malzemelerin taşınma sisteminde gerçekleştirilen değişiklik sayesinde yapımına devam edilen köprü, 4 ay sonra tamamlanacak.

ÖZGÜR AYAYDIN - Atatürk Baraj Gölü'nde su seviyesindeki azalma nedeniyle Türkiye'nin en uzun üçüncü asma köprüsü olacak Nissibi Köprüsü'nün yapımı 3 ay gecikti.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin "Boğaz Köprüsü" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'nın Siverek ve Adıyaman'ın Kahta ilçelerini birbirine bağlayacak 610 metre uzunluğundaki Nissibi Köprüsü'nün yapımı kuraklık engeline takıldı. Su seviyesindeki düşüş nedeniyle köprü inşaatında kullanılacak malzemeler taşınamayınca yapım çalışmaları 3 ay aksadı.

Taşıyıcı sistemde yapılan değişikliğin ardından yeniden yapım çalışmalarına başlanan Nissibi Köprüsü 4 ay sonra hizmete açılacak.

Yüzde 95'i tamamlandı

Yapımı gerçekleştiren Günsan Grup Temsilcisi Arif Erdiş AA muhabirine, yaklaşık 2 yıl önce yapımına başlanan ve bölgedeki eski bir yerleşim birimi olan "Nissibi"nin adı verilen köprüyü 29 Ekim günü hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

Ancak yaşanan kuraklık nedeniyle yaz aylarında baraj gölündeki su seviyesinin beklenenden yaklaşık 3 metre daha fazla azaldığını belirten Erdiş, şöyle konuştu:

"Köprünün yapımında kullanılan malzemeleri taşıyan sistem, sudaki 3 metre azalmaya bağlı olarak hizmet dışı kaldı. Bu nedenle köprünün hizmete açılmasında 3 ay gecikme oldu. Taşıma sisteminde gerçekleştirdiğimiz değişiklik sayesinde köprünün yapım çalışmalarına yeniden başlandı. Yüzde 95'i tamamlanan köprü yaklaşık 4 ay sonra hizmete açılacak."

"Yıllardır bu köprünün yapımını bekliyoruz"

Uzunluğu 610 metre, orta açıklığı 400 metre olan köprünün kısa sürede tamamlanmasını isteyen vatandaşlar ise feribot ile yolculuk etmenin zorluğuna dikkati çekerek, şunları söylediler:

"Yıllardır bu köprünün yapımını bekliyoruz. Ekim ayında açılacağı bildirilmişti. Ancak su seviyesindeki azalmaya bağlı olarak gecikme yaşandı. 2015 yılının Mart ayında açılacağı belirtildi. Nissibi Köprüsü, yöre halkının yanı sıra Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır'a gelen turistler için de büyük önem taşıyor. Çünkü, Diyarbakır veya Siverek üzerinden gelen turistler Nemrut Dağı'na çıkmak için 170 kilometre yol yapıyor. Köprü açılınca 120 kilometre yol kısalmış olacak.  Bu nedenle köprü özellikle bölge turizmine büyük katkı sunacak. " - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Nissibi Köprüsü Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title