Haberler

Gürcü Bakan, Kemalpaşa'da

Abone Ol

Gürcistan Devlet Bakanı Papuna Davitaia, İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ni ziyaret etti.

Gürcistan Devlet Bakanı Papuna Davitaia, İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ni ziyaret etti. Bakan Davitaia, ziyaretlerinin amacının iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve Kemalpaşa'da yaşayan Gürcü kökenlileri ziyaret etmek olduğunu söyledi.

Bakan Davitaia ilk olarak Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP'li Rıdvan Karakayalı'yı makamında ziyaret etti. Gürcistan Diasporası'ndan sorumlu Bakan Papuna Davitaia, ziyaretlerinin amacının iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve Kemalpaşa'da yaşayan Gürcü kökenli vatandaşları ziyaret etmek olduğunu söyledi. Davitaia, "Türkiye'de bu kadar Gürcü kökenli vatandaşın çalışması bizleri çok mutlu ediyor. Gururla söyleyebilirim ki burada yaşayan vatandaşlarımız her zaman gurur verici insanlar oldular. Ülke için faydalı vatandaşlar olması bizleri ayrıca sevindirdi. Nerede olursa olsun Gürcü vatandaşlarımızın başarısını duyunca bizler çok mutlu oluyoruz" dedi. Davitaia, Kemalpaşa'da yaşayan Gürcü kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için bir köprü olacağını kaydetti.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı da iki ülke arasındaki dostluğun daha ileri seviyelere çıkarılması için bu tür ziyaretlerin önemine değindi. Karakayalı, "Umuyorum ki bu tür ziyaretler bundan sonra daha sık olur ve bu ziyaretiniz, Kemalpaşa ile Gürcistan arasında bir köprü oluşturur. Karşılıklı ziyaretlerle bu dostluğu daha ileriye taşımak düşüncesindeyiz. Kemalpaşa Belediyesi olarak ilişkilerimiz geliştirmek için her katkıyı sağlamaya hazırız" dedi.

Başkan Karakayalı, Bakan Davitaia'ya bir plaket ile halıya dokunmuş Atatürk posteri ve nazar boncuğu, bakan Davitaia da Gürcistan'ı tanıtan bir fotoğraf albümü armağan etti. Bakan ve beraberindekiler buradan, Yukarıkızılca'da bulunan Saklı Cennet Restaurant'ta öğlen yemeği yedi. Yemeğin ardından, Nazarköy, Kımız Çiftliği ile Ümran Baradan Güzel Sanatlar Müzesi'nin gezilmesi ile ziyaret sona erdi. - İzmir / Kemalpaşa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title