Haberler

Gürsulu Kadınlar, Tarımda İstihdam İçin Belgelerini Aldı

Güncelleme:
Abone Ol

Gürsu Belediyesi ve Gürsu Ziraat Odası işbirliği ile geliştirilen "İşsiz Kadınların Tarım Sektöründe İstihdam Edilmesi Projesi" nin sertifika töreni yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı'nın hibe desteği ile yürütülen projeye 300 kadın başvuru yaparken, bunlardan 100'ü eğitimin ardından sertifika alarak meslek sahibi oldu.

Vali Yardımcısı Ergün Güngör, törende yaptığı konuşmada, bir ülkede istikrar ve büyümenin en önemli yolunun kadının statüsünün yükseltilmesi olduğunu belirterek "Kadının statüsünün yükseltilmesinin en önemli yollarından biri de kadının istihdamıdır. Amacımız, toplumsal cinsiyet eşitliğini her alanda tam manasıyla gerçekleştirmek ve hayatın her alanında kadınlarımızın var olmasını sağlamaktır. Kadınlar kendilerini ne kadar iyi yetiştirirlerse, ne kadar ekonomik ve sosyal hayatın içinde olurlarsa, inanın o ülke hızlı bir şekilde büyüyecek ve kalkınmış ülkeler arasında yerini alacaktır" dedi.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık "Bu proje, 2 yıl süren zorlu değerlendirme aşamalarını başarıyla tamamlayarak, yaklaşık 3 bin proje arasından 145 proje arasına girmeyi başarmış ve 76 bin euro hibeye hak kazanmıştır. Biz, Gürsu ilçesinin tarım, turizm ve enerji alanlarında kalkınmasını ve yeni istihdam alanlarının açılmasını hedefliyoruz. 100 kişilik programa yaklaşık 300 kişilik bir talep aldık. Bu tür istihdam odaklı eğitimlere devam edeceğiz. Sanatı olmayan yüzlerce işçi kadına açtığımız kurslarda sanat öğreterek onların meslek sahibi olmalarını sağladık. Gürsumuz'da, bahçelerde meyve toplama işlerinde çalışan yüzlerce kadın meyve ağacı aşılamadan ağaç budamaya kadar aldıkları eğitimlerle meslek sahibi oldu. Kadınlar öğrendikleri sayesinde tarlalarda daha çok iş bulacak ve daha çok para kazanacak" dedi.

Proje Koordinatörü Hüseyin Özmen de projedeki amacın başta işsiz kadınlar olmak üzere ilçede yaşayan dezavantajlı kadınların sosyal yaşamlarına destek olmak ve iş hayatına girişlerini kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Projenin ilk aşamasında tarihi ve tescilli bir binayı tefriş ederek "Sürekli Eğitim ve İş Eşleştirme Merkezi" ni kurduklarını anlatan Özmen, "Bu merkezde 100 bayana 4 modülden oluşan, Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı meyve sebze üretimi ve bakımı eğitimi vererek, tarım sektöründe çalışma imkanı sağladık. Kursiyerlerimiz haftada bir kez de uzmanlarımız tarafından psikososyal destek gördüler" dedi.

Konuşmaların ardından eğitime katılan kadınlara sertifikaları protokol üyeleri tarafından sunuldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği Ergün Güngör Gürsu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title