Haberler

'Güvenlik Görevlisi Yok' Diye Kızını Yurttan Aldı

Güncelleme:
Abone Ol

Ordu'da 'cinsel istismar' suçundan sabıkalı şahsın, Ordu Lisesi Ayşen Özyeğin Kız Öğrenci Yurdu'nda kızların odasına gizlice girdiği iddia edildi.

Ordu'da 'cinsel istismar' suçundan sabıkalı şahsın, Ordu Lisesi Ayşen Özyeğin Kız Öğrenci Yurdu'nda kızların odasına gizlice girdiği iddiasıyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından müfettiş soruşturması başlatılmasının ardından, yurtta kalan bir kız öğrencinin velisi çocuğunu yurttan aldı.

Türk Eğitim- Sen Ordu Şube Başkanı Ömer Okumuş, yurdun güvenlik görevlisi ve gece bekçisi olmadığını, bu sorunun halen giderilmediğini söyledi.

Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Ordu Lisesi Ayşen Özyeğin Kız Öğrenci Yurdu'ndaki odada 2 arkadaşıyla birlikte kalan Başöğretmen Anadolu Lisesi ikinci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Z.G., geçen 1 Nisan günü sabaha karşı odasında erkek kıyafetli bir kişinin siluetini gördü. Z.G.'nin çığlık atması üzerine yurda girdiği iddia edilen şahıs kaçtı. Z.G'nin karakola şikayeti üzerine M.K. yakalandı, emniyette ifadesi alındıktan sonra savcılık talimatı ile serbest bırakıldı.

Olay sonrasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından müfettiş görevlendirilip soruşturma başlatıldı. Öte yandan şahsın girdiği odada Z.G. ile birlikte kalan ancak o gece yurtta bulunmayan M.Ç., ailesi tarafından geçen hafta yurttan alındı. Z.G.'nin babası S.G.'de güvenlik tedbiri alınmadığı takdirde kızını yurttan almak niyetinde olduğunu belirtti.

Türk Eğitim Sen Ordu Şube Başkanı Ömer Okumuş, yurdun özel güvenlik görevlisi ve gece bekçisi olmadığını belirterek, Valiliğin acilen önlem almasını istedi. Okumuş şöyle dedi:

"Ordu Lisesi'nin kız öğrenci yurdunda bir talihsiz olay yaşandı. Asıl sorgulanması gereken bu yurtla ilgili daha önce de okul idaresinin talepleri doğrultusunda bir gece bekçisinin şimdiye kadar verilmemiş olmasıdır. Ne yazık ki okullarımızın bir çoğunda bu tip gece bekçisi kadrosuyla ilgili sıkıntı yaşanmaktadır. Bu tip olayların eğitim öğretim kurumları içerisinde yaşanması kabul edilemez. İdari ve adli olarak olay soruşturulmaya devam ediliyor. Eğer sorumluları varsa, ihmal varsa bununla ilgilide mutlaka iş ve işlemler tesis edilecek."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Ömer Okumuş Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title