Haberler

Haberal da O Okuldan Mezun Olmuş

Abone Ol

Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın, şimdiye kadar çok sayıda ünlü siyasetçi ve bilim adamı mezun eden Mehmet Çelikel Lisesi'nde öğrenim gördüğü belirtildi.

Zonguldak'ta CHP'den 1'inci sıra milletvekili adayı olan Ergenekon davası sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın, 1938 yılında Mehmet Çelikel tarafından Türkiye'nin ilk bağış okulu olarak yaptırılan ve şimdiye kadar çok sayıda ünlü siyasetçi ve bilim adamı mezun eden Mehmet Çelikel Lisesi'nde öğrenim gördüğü belirtildi.

Mehmet Çelikel Lisesi, eğitim- öğretime başladığı yıldan bu yana yaklaşık 16 bin mezun verdi. Türkiye'nin ilk bağış okulunun mezunları arasında eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, eski bakanlar Mümtaz Soysal, Güneş Müftüoğlu, Hasan Akyol, eski milletvekilleri Ali Uzun, Sadık Tekin Müftüoğlu, Avni Gürsoy, Aysel Baykal, Cahit Arat, Burhan Karaçelik ve Mustafa Saraç ile gazeteciler Hikmet Bila, Fikret Bila, Teoman Erel, Muzaffer Soysal gibi isimlerin yanında çok sayıda belediye başkanı, genel müdür, şair, yazar ve milli sporcu yer alıyor.

Şu anda 504 öğrencinin öğrenim gördüğü Mehmet Çelikel Lisesi'nden 1962'de mezun olan Köksal Toptan, AK Parti'nin listesinde yine 1'inci sırada yer alırken, 1961'de mezun olan Ergenekon davası tutuklu sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal da CHP'nin 1'inci sıra milletvekili adayı oldu. Yine aynı okulun mezunlarından 19'uncu dönem milletvekili Ali Uzun da Zonguldak'tan bağımsız aday oldu. Mehmet Çelikel Lisesi Vakfı Başkanı Mehmet Sağlam Gürol, okullarından mezun olan Köksal Toptan, Mehmet Haberal ve Ali Uzun'un milletvekili olabilmek için mücadele edecek olmasının kendileri açısından sevindirici olduğunu söyledi. Gürol, "Okul mezunlarımızın ülkeye hizmet etmek için yarışacak olmaları bizleri mutlu ediyor. Okulumuzdan birçok bakan, meclis başkanı, milletvekili ve başbakan çıktı. Bununla iftihar ediyoruz" diye konuştu.

- Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title