Haberler

REKTÖR ÖZKAN, TROPİKAL MEYVE HASATINA KATILDI

Güncelleme:
Abone Ol

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Ziraat Fakültesi Tropik Meyve Araştırma Seraları'nda yetiştirilen tropikal meyve hasatına katıldı.

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Ziraat Fakültesi Tropik Meyve Araştırma Seraları'nda yetiştirilen tropikal meyve hasatına katıldı. Rektör Özkan, pitaya meyvesinin hasatını gerçekleştirdi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Ziraat Fakültesi Tropik Meyve Araştırma Seraları'nda yetiştirilen tropikal meyve hasatına katıldı. Rektör Özkan'a Ziraat Fakültesi seralarını gezisinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, dekan yardımcıları ve akademisyenler ile Genel Sekreter Ali Evren İmre eşlik etti.

TARIMIN MERKEZİYİZ

Rektör Özkan, seralarda yetiştirilen tropikal meyveler arasında yer alan pitaya, yıldız meyvesi, mango, tatlı patates, kudret narı, guava meyvesi gibi meyveler hakkında Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamide Gübbük'ten bilgiler aldı. Antalya'nın Türkiye'deki tarımın merkezi konumunda olduğunu söyleyen Rektör Özkan, " Antalya'mız turizmin olduğu kadar tarımın da merkezi. Türkiye tarımının büyük bölümü Antalya'mızdan tedarik ediliyor. Antalya'daki tarım sektörünün bilgili ve vasıflı üreticileri de Ziraat Fakültemizden yetişiyor. Bu anlamda hem ülkemiz ekonomisine hem de Antalya tarımına doğrudan ve dolaylı olarak katkıda bulunan ve emeği geçen öğrencilerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

10 YILDIR DEVAM EDİYOR

Rektör Özkan, sözlerine şöyle devam etti:

"1983 yılından beri 38 yıllık geçmişiyle Ziraat Fakültemiz, Antalya'nın tarımına yaptığı katkıları artırarak devam ediyor. Dünyanın susuz tarımı ve daha az su tüketen bitkileri tercih etmesiyle birlikte fakültemiz de daha az ve kontrollü su ile yetiştirilen tropikal meyve araştırmalarına ve yetiştirmesine hız verdi. Yaklaşık 10 yıldır Tropikal Meyve Araştırma Seraları'nda fakültemiz hocalarının öncülüğünde öğrencilerimiz uygulamalı eğitimlerle ülkemizde olmayan bitkiler hakkında da bilgi sahibi oluyor ve mezun olduktan sonra da bu bitkilerin ülkemizde yetişmesi için çalışmalar yapıyorlar. Kimsenin bilmediği başta pitaya bitkisi olmak üzere diğer tropikal meyvelerde üniversitemizden mezun olan öğrencilerimiz sayesinde ülkemizde önemli derecede yetiştirilmeye başlandı."

ÜRÜN SATIŞI ZİRAAT FAKÜLTESİ SATIŞ OFİSİNDE

Akademi Çiftlik'te süt, yumurta, yoğurt gibi ürünler üretildiğini ve seralarda da meyveler, sebzeler ve çiçekler yetiştirildiğini söyleyen Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan ise akademik çiftlikte ve birçok serada yetiştirilen ürünlerin Ziraat Fakültesi Satış Ofisi'nde hem vatandaşlara hem de üniversite personeli ve öğrencilerine satıldığını söyledi. Pitaya meyvesinin hasatını gerçekleştiren Rektör Özkan, tropikal meyve seralarının ardından çiçek yetiştirilen seraları da gezerek bilgiler aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Özlenen Özkan Antalya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title